6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Belediye operasyonu davası

Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 43 kişinin yargılanmasına bugün devam edildi.


18 Nisan 2007 tarihinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında haklarında dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, o dönemin Başkan Vekili Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve müteahhit Hasan Uçak'ın da aralarında bulunduğu toplam 43 kişinin yargılanmasına devam edildi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın duruşmasında, sanıklardan Kenan Şara, Sefer Arlı, Hasan Uçak, Coşkun Öncel, Yusuf Sancak, Mustafa Gür, Özdemir Erol ve Tuncay Buldan hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlendi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Hayrettin Eyüpoğlu, kendisinin suçlamalarla bir ilgisinin olmadığını belirterek, "Sadece sebze ve meyve hali ve huzurevi inşaatı ihalesine girmiştim. Her iki ihaleyi de benden daha düşük teklif veren Hasan Uçak kazandı. Herhangi bir yolsuzluk
olduğunu duymadım" dedi.


Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen tanık Muzaffer Candemir ile müştekiler Hüseyin Başgöl ve Sebahattin Arslan'ın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?