6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Belediye örnek oldu

İlkadım Belediyesi, 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe giren sigara yasağını ilk olarak hizmet binasında uygulamaya başladı. Zabıta ekipleri, hizmet binasındaki odaları tek tek gezerek, bütün küllükleri topladı.

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesi ile birlikte kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içmenin yasaklanması, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

'Sosyal sorumluluk' bilinciyle hareket eden zabıta ekipleri, ilk olarak belediye hizmet binası içersinde görülecek alanlara, "Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır" yazılı afişler astı. Daha sonra, belediye hizmet binasında sigara içilmesinin önüne geçmek için tüm odaları gezen zabıta ekipleri kül tablalarını poşet içersinde toplayarak rafa kaldırdı.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, kamusal alanlarda sigara içilmemesi için ilk olarak belediye personelini uyardıklarını belirterek, "Belediye hizmet binamızda rahatlıkla görülebilecek alanlara da sigara içilmesinin önüne geçmek için afişler astık. Kamu hizmet binamızın koridorları da dahil olmak kaydıyla yasağa uymayanlara idari para cezası uygulayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?