4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Belediyeden atık pil kutusu

BELEDİYEDEN OKULLAR VE KURUMLARA ATIK PİL KUTUSU

Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ile üniversiteli öğrenciler el ele vererek başta okullar ve kamu kurumları olmak üzere pek çok noktaya atık pil kutuları koymak üzere bir çalışma başlattılar.

Kentlerini katı atık sepetleri ile donattıklarını, bunun ilgi görmesi üzerine daha ne yapabilirizi düşünmeye başladıklarını ve üniversite fen fakültesi bölümü öğrencileri ile atık piller konusunda bir çalışma yapmaya karar verdiklerini belirten Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Atay Uludağ, "Yaptırdığımız pil kutularını başta belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurum-kurumlarına ve okullarımıza dağıtımını yapacağız. Bunun için öğrenci arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Atık pillerin doğaya ve insan sağlığına büyük zararı olduğunu, gelişigüzel çöpe atılmasının, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama atılmasının toprak ve suyu kirlettiğini belirten Uludağ, "Bir kalem pil bile 4 metrekare toprağı kullanılamaz hale getiriyor. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte atık pil kutularımızı koyduğumuz her yerde bunu anlatacağız. Katı atık konusunda duyarlı davranan Atakumlunun piller konusunda da aynı hassasiyeti göstererek bize ve doğaya katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN OKULLAR VE KURUMLARA ATIK PİL KUTUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:02:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?