4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Belediyeden ruhsat uyarısı

BELEDİYEDEN 'HAFTA SONU TATİLİ ÇALIŞMA RUHSATI' UYARISI

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu tatilinde çalışmak durumunda olan işletme sahiplerinin her yıl almaları gereken “hafta sonu tatili çalışma ruhsatı”nı en kısa sürede müracaat ederek almaları gerektiği bildirildi.

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Doğan, ilçe sınırları içerisinde yer alan işyeri sahiplerine uyarıda bulunarak, “Pazar günü işyerlerini açmak isteyenler mutlaka 'hafta sonu işyeri açma ruhsatı' almaları gerekir” dedi.

“Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işyerleri denetim ve kontrol ekiplerimizce denetlenmektedir” diyen Doğan, “Hafta sonu işyeri açmak için yasa gereği bazı belgelerin düzenlemesi ve bulundurulması gerekmektedir. 394 Sayılı Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı gereğince, işyerlerini hafta tatilinde açmak durumunda olan işyeri yöneticilerinin, cezai işleme maruz kalmadan ruhsatlarını almak için müdürlüğümüze şahsen müracaatta bulunmalıdır. Hafta sonu tatilinde çalışmak durumunda bulunmalarına rağmen 'hafta tatili çalışma ruhsatı' için başvuruda bulunmayan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 12:38:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 21:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?