6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Ben iki kişinin canına kıydım'

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genciyi okula giderken silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki gencin yargılanmasına devam edildi.

Uğruna cinayet işlendiği iddia edilen genç kızın olay sonrası yurt dışına çıktığı için ifadesi alınamadığından dolayı dava bir türlü sonuçlanamadı.


Bahçelievler Mahallesi'nde 100. Yıl Bulvarı'nı Öcal Sokağı'na bağlayan merdivenlerin üzerinde 25 Mayıs 2006 günü saat 07.30'da meydana gelen olayda, Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi Cihan Semizoğlu (17), okula giderken başka bir lisede öğrenci olan A.A.'nın (19), kız meselesi yüzünden silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Olaydan polise teslim olarak tutuklanan A.A.'nın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi.


Hakkında, "Kasten tasarlayarak çocuk öldürmek, kasten bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, yakalanmamak amacıyla çocuk öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan A.A.'nın yargılandığı duruşma, uğruna cinayet işlendiği iddia edilen Ş.E.Ö. (19) adlı genç kızın olay sonrası eğitim amaçlı olduğu iddiasıyla İngiltere'ye gönderildiği için ifadesi alınamadığından dolayı dava bir türlü sonuçlanamadı.

5 celsedir İngiltere'ye yazılan talimatın cevabı beklenirken, öldürülen Cihan Semizoğlu'nun ailesinin avukatı Suat Uzun, katil zanlısı A.A.'nın cinayeti azmettirdiği ve bir başkasının işlediği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcı, söz konusu suç duyurusuyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Avukat Suat Uzun, "Bu duruma itiraz edeceğiz. Sanık A.A., olayda gerçek suç failini azmettirmiştir. Ancak bulunamayan ve hakkında dava açılamayan gerçek suç faili sanığın azmettirmesinin dışına çıkarak ikinci bir kişiyi daha öldürmüştür. Bu ikinci kişinin öldürülmesi suçundan azmettirdiğine inandığımız sanık A.A.'nın sorumlu tutulamayacağı düşüncesindeyiz. Bu hususu kendisine belirterek doğruyu söylemesini teklif ediyoruz" dedi.


Katil zanlısı A. A. ise, "Müdahil vekilinin dediği gibi olsa mutlu olurdum. Ama ben 2 kişinin canına kıydım. Avukat beyin dediği gibi olsa birazcık vicdanen rahatlardım" diye konuştu.


Avukat Suat Uzun, "Sanık her iki kişiyi öldürdüğünü kabul etmiştir. Başkaca araştırması gereken bir durum kalmamıştır. Biz vicdanen gerçek suç failinin bulunması için tüm çabaları gösterdik. Savcılık da takipsizlik kararı verdi. Davanın sonuçlandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


Mahkeme heyeti, Ş.E.Ö.'nün ifadesinin alınması için İngiltere'den talimat cevabının beklenmesi üzere duruşmayı erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 15:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?