2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ben sadece yasak aşk yaşadım

Samsun'da karısıyla aynı yatakta yakaladığı arkadaşını baltayla başına vurarak öldürdükten sonra, 10 parçaya bölerek ırmağa atan 35 yaşındaki Engin Payaz ile eşi 29 yaşındaki Reyha Payaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada dinlenen tanıklar ve ölen 43 yaşındaki Sebahattin Yener'in yakınları, cinayeti karı- kocanın birlikte planlandığını ileri sürerken, genç kadın eşini suçladı. Reyha Payaz, “Eşim bir insanı parçalamıştı. Çocuklarımın ve benim can güvenliğimiz yoktu. Beni tehdit ediyordu. O yüzden ses çıkaramadım. Zalimler suç işler, garibanın başı yanar. Ben bu olaya hiç karışmadım. Ben sadece yasak bir aşk yaşadım” dedi.

CESEDİ PARÇALADI

Olay, İlkadım İlçesi Fevi Çakmak Mahallesi'nde geçen yıl Mart ayında meydana geldi. Denizli'de inşaatlarda çalışan ve memleketine izne gelen 2 çocuk babası Engin Payaz, bir akşam evlerine misafir olarak gelen arkadaşı 3 çocuk babası Sebahattin Yener ile birlikte alkol aldı. İddialara göre aldığı alkolün etkisiyle sızan Payaz, gece geç saatlerde uyanınca eşi Reyha Payaz ile arkadaşı Sebahattin Yener'i aynı yatakta üzerleri çıplak birbirlerine sarılmış uyurken gördü. Öfkeye kapılan Payaz, odun kesmekte kullandığı baltayı alarak Yener'in kafasına vurarak öldürdü. Bu sırada uyanan eşine de tokat atarak bayıltan Engin Payaz, cesedi tuvalete götürerek parçaladı. 10 ayrı poşete koyarak Mert Irmağına attı. 4 gün sonra bir ihbar üzerine Payaz'ların evine gelen polis, çifti gözaltına aldı. Sorgularında olayi itiraf eden çift, tutuklanarak cezaevine konuldu.

'KORKTUĞUM İÇİN SUSTUM'

'Planlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Payaz çifti, Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada dinlenen tanıklar ve Sebahattin Yener'in eşi 41 yaşındaki Ayşe Yener, karı- kocanın cinayeti planlayarak işlediğini, eşiyle Reyha Payaz arasındaki ilişkiyi sanık Engin Payaz'ın da bildiğini ileri sürdü. Ancak söz olan Reyha Payaz, kendisinin cinayetle bir ilgisinin olmadığını savunarak şunları anlattı: “Ben sadece yasak bir aşk yaşadım. Cinayetle ilgim yok. Eşim bir insanı parçalamıştı. 2 çocuğum var. Çocuklarımın ve benim can güvenliğimiz yoktu. Eşim cinayeti anlatmayayım diye beni sürekli tehdit ediyordu. O yüzden kimseye bir şey diyemedim. Zalimler suç işler, garibanın başı yanar.” diyerek tahliyesini istedi.

Engin Payaz ise, cinayetini kendisinin işlediğini kabul ederek, “Eşimle Sebahattin'in arasında olan ilişkiden haberim yoktu. Hatta Sebahattin onu babası olacak yaşta olduğu için hiç kendilerinden şüphelenmedim. Onları aynı yatakta çıplak görünce deliye döndüm. Reyha bu olaya hiç karışmadı” dedi.

'GİZLİ TANIK' DİNLENECEK

Tanık olarak dinlenen, öldürülen Sebahattin Yener'in amcası Mehmet Yener, cinayetin Payaz çifti tarafından planlandığını bilen bir kadının olduğunu, ancak gizli tanık olarak dinlenmesi halinde ifade verebileceğini söyledi. Mahkeme, Yener'in ismini vereceği tanığın gizli tanık sıfatıyla dinlenmesine karar verip duruşmayı ertelerken, sanık Reyha Payaz'ın tahliye talebini kabul etmedi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?