2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Beraat ettiği suçtan 10 yıl aldı

Samsun'da bir bayanı zorla alı koyup 2 adet altın bileziğini gasp ettiği iddiasıyla daha önce beraat eden şahıs, yeninden yargılananca 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, 16 Haziran 2004 tarihinde Yüksek G. (47) adlı kadının kolunda bulunan 2 adet altın bileziği zorla alarak gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan Metin G. (44), 4.5 yıl önce yargılandığı mahkeme tarafından beraatına karar verilip tahliye olmuştu. Savcı, Metin G.'nin gasp olayını gerçekleştirdiğini ileri sürerek kararı temyiz etti.

Yargıtay Ceza Dairesi gasp unsurlarının oluştuğu kanaatine vararak, Metin G.'nin yeniden yargılanıp gasp ve geceleyin birkaçkişiyle birlikte zorla alı koymak suçlarından yeniden yargılanmasını istedi. Bugün yeniden hakim karşısına çıkan Metin G., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Metin G., gasp suçundan 5 yıl, geceleyin mağduru ıssız bir yere götürüp alı koyduğu için de 5 yıl olmak üzere toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Öte yandan, olay sırasında Metin G.'nin yanında bulunan ve daha önce yargılandıkları mahkeme tarafından beraat kararı verilen Harun Y. ve Cemil Ç.'nin beraat kararlarını Yargıtay'ın onadığı ve bu yüzden onlar hakkında yeniden yargılanma yapılmadığı öğrenildi

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 18:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?