4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Berberler pazar günü açık

SAMSUN'DA BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK

Samsun'da Berberler Odası Başkanı ve İlkadım Gazi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Zabit Pilan, bayram öncesine denk gelen hafta tatili pazar gününde berberlerin hizmet vereceklerini açıkladı.

Türkiye'de 7 yıldır hafta tatilini uygulayan tek ilin Samsun olduğunu söyleyen Zabit Pilan, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 500 işyerinde toplam 2 bin civarında kalfa çırağının çalıştığını açıkladı. Bayram öncesinde pazar günü berberlerin hizmet vereceklerini ifade eden Başkan Zabit Pilan, "Bu bayram öncesi hafta tatiline gelmesi nedeniyle Samsun halkına daha iyi hizmet vermek için pazar günü berberlerimiz hizmet verecek. Türkiye'de hafta tatilini 7 yıldır sürekli uygulatan tek iliz. Berberlerimize bu karara uyduklarından ötürü teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar hiçbir berbere cezai işlem uygulamadık, çünkü bu uygulamayı kendileri istiyor" dedi.

Ayrıca, Samsunlu berberlerin temizlik kurallarına harfiyen uyduklarını belirten Pilan, "Samsun'da berberlerimizin yüzde 95'i temizlik ve hijyen anlamında dört dörtlük olduğunu iddia ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 11:47:01
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 12:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?