3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Besyo'da mezuniyet töreni

BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, yeni spor salonunda düzenlendi.

80 öğrencinin mezun olduğu törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, OMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Öğrenciler spor salonuna isimleri okunarak çağırıldılar. Mezun öğrenci adayı Canan Özyurt yaptığı konuşmada, "Hayatımızda bir sayfa kapatırken, yeni bir sayfa açıyoruz. Bizi yetiştiren hocalarımıza ve ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Milli Mücadele'nin başladığı tarihin adını taşıyan üniversiteden mezun olduğum için çok gururluyum" dedi.

Beden Eğitimi Bölümü'nden 50, Antrenörlük Bölümü'nden ise 30 öğrencinin mezun olduğunu belirten BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu öğrencilere, "Bir sayfayı kapatıp, yeni bir sayfa açıyorsunuz. Hep dürüst, gururlu olun ve asla taviz vermeyin. Kendinizi geliştirin" diye konuştu.

"Mezun olan arkadaşımız, Ondokuz Mayıs ruhunu taşıyacağına söz verdi. Tüm öğrencilerimizin bu ruhu taşıması bizi de gururlandırır" diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, BESYO akademik kadrosu ile ilgili bazı bilgiler verdikten sonra ailelere "Özenle ve zorluklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınız için içinizde bir korku olmamalı. Onlar yarışmalara katılarak üniversitemizi dünya çapında temsil ettiler. Bu durum ise onlara yönelik çabalarımızın boşa gitmediğinin göstergesidir. Mesleki ilişkileri sağlam, sorumluluğu üstlenen gençler yetiştirdik" şeklinde konuştu.

Bulut, öğrencilere yönelik olarak da, "Mevcut bilgi ve donanımla, öğrencilerinizi Atatürk'ün, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözü doğrultusunda yetiştireceğinizden hiç kuşkum yoktur" ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilere Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Osman İmamoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Bulut tarafından belge, plaket ve hediyeler verildi.

Yaş kütüğüne adını çakan BESYO birincisi Özlem Engeloğlu, "Her başarının arkasında mutlaka birisi vardır. Ben de başarımın arkasındaki insanlara huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Aileme, hocalarıma ve arkadaşım Canan Özyurt'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte öğretmenlik yemini ettiler. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından BESYO öğrencileri modern dans gösterisi yaptılar ve her yıl geleneksel olarak gerçekleşen "kep atma"yla tören sona erdi.

BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BESYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 17:18:04
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?