2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Beton santrali mühürlendi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ruhsatsız olduğu öne sürülen bir beton santrali için mühürleme kararı alındı.


Vezirköprü'ye 2 kilometre mesafedeki Çakıdaş köyünde inşaatı devam etmekte olan bir firmaya ait beton santralinin ruhsatsız işletildiğini iddia eden köylüler, İl Özel İdaresi'ne şikayette bulundu. Yapılan şikayetler üzerine Samsun İl Özel İdaresi görevlileri tarafından dün yapılan denetimde, söz konusu tesisin faaliyette olmadığı, ancak tesis alanında bir miktar elenmiş ve yıkanmış malzeme stoklandığı tespit edildi.

Hazır beton tesisinin dosyasında yapılan kontrolde ise imar planının belediye meclisince onaylandığı, inşaat ruhsatının alındığı ve tesisin kurulması çalışmaların devam ettiği anlaşıldı. Ancak, tesisin faaliyette bulunabilmesi için gerekli olan GSM iş yeri açma ve çalışma ruhsatının henüz alınmadığı tespit edildi.

Hazır beton tesisinin gayri sıhhi müessese iş yeri açma ruhsatı olmadığından, ruhsatsız faaliyet göstermesinin engellenmesi için beton üretimi bölümünün mühürlenerek kapatılmasına karar verildi. Mühürleme işleminin yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil
imzasıyla Vezirköprü Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na yazı gönderildi

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 09:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?