6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Beyaz lahana ihracatı

Samsun'un Bafra Ovası'nda yetiştirilen kışlık sebze ürünleri arasında yer alan beyaz lahana, Rusya ve Gürcistan'a ihraç ediliyor. 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rızvan Aksoy, ihracat konusunda bir haftadır çalışma yaptıklarını belirterek, "Bugün 300 ton beyaz lahana ihracatını Rusya'ya yapmış bulunuyoruz. 25 ton da arkadaşlarımız Gürcistan'a beyaz lahana ihracatı yapıyorlar. Şu an beyaz lahananın son dönemi içerisindeyiz. Bu çalışmanın ekonomimize büyük katkısı var" dedi. 

Bafra Ovası'nda 6 bin 900 hektarlık tarım arazisinde kışlık sebze üretimi yapıldığını ve getirisinin 200 bin ton civarında olduğunu belirten komisyoncu Akif Top ise, "Bugün Bafra Ovası'nda yurt dışına ihracat konusunda belirli bir yere geldik, ama ihracata tam olarak hazır olmadığımızı net bir şekilde gördük. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Acil bir şekilde Bafra Ovası'na yakışır bir şekilde paketleme ve ambalaj tesisine ihtiyacımız var" diye konuştu. 

Bafra'dan kışlık sebze ithalatı yapan Azeri ve Gürcü iş adamları, Bafra Ovası'nda yetiştirilen ürünleri çok beğendiklerini belirtti. Azeri iş adamı Elşan Mizzaev, Rusya-Moskova'da tarım alışverişi pazarcılığı yaptığını ifade ederek, "Bafra Ovası çok güzel ve bereketli bir ova. Aldığımız ürünlerden çok memnunuz. Gelecek dönemlerde yine Bafra Ovası'nı ihracat konusunda değerlendireceğiz" şeklinde konuştu. 

Gürcü iş adamı Saçrat Tedoradze de, Bafra Ovası'nın çok bereketli bir ova olduğunu ve sürekli alışverişi yapacaklarını, ürünleri çok güzel bulduklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 12:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?