5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bıçağı bırak kalemi al

Samsun'da bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının artması üzerine Emniyet Müdürlüğü, 'Bıçağı bırak, kalemi al' kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, bıçakla işlenen suçlarda artış görülmesi üzerine bir dizi tedbir almak için harekete geçtiklerini söyledi. Samsun'da 'Bıçağı bırak, kalemi al' adı altında bıçak bırakma kampanyası başlattıklarını belirten İlhan, "Samsun'da çok fazla bıçakla yaralama olayı oluyor. Bu olayları biran önce önlemeliyiz. 'Bıçağı bırak, kalemi al' adı altında düzenlenecek olan kampanya çerçevesinde öğretmenlerden öğrencilere, anne babalardan çocuklara kadar bütün kesimlere ulaşıp bıçak bırakmak için girişimde bulunacağız. Bıçak taşımanın engellenmesi ancak eğitimle mümkün. Bir hafta sürmesini planladığımız kampanyayı duruma göre uzatabiliriz" dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü girişine konulan kutuya bıçak atan vatandaşlar, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'dan kalem aldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü girişi, Adliye binası girişi ve polis merkezleri girişlerine bırakılan kutuya bıçak atan vatandaşlara kalem hediye edilecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 18:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?