5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bıçaklama olayına tepkiler...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampusunda dün akşam 4 öğrencinin bıçaklanarak yaralanmasını protesto etmek amacıyla bir grup öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi önünde eylem yaptı. 

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Coşar, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Halil Mert, Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Deniz Karanfil ve Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Volkan Uğurlu'nun bıçaklanması nedeniyle eyleme katılan 3 veli, eğitim yuvalarına bıçaklarla ve satırlarla girilmesini eleştirdi. Mehmet Karakuş isimli öğrencinin annesi olduğunu ve öğrencilerin kaldıkları evde onların hizmetini yaptığını ileri süren Meral Özer isimli kadın, eylemde taşkınlık yapılmasını istemeyen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şenel'e, "Biz çocuklarımızı okula ölsünler diye değil, eğitilsinler diye gönderiyoruz. Burası Kurtlar Vadisi mi? Neden önlem alınmıyor? Güvenliğin arttırılmasını istiyoruz" dedi. 

Bıçaklama olayında hafif yaralanan Hasan Coşar ile Deniz Karanfil'in de katıldığı eylemde, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması istendi. Yine veliler adına eyleme katıldıklarını söyleyen Nuran Karacağlı ve Coşkun Dede de, bıçakla öğrencilerin yaralanmasını protesto etti. 

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ademiye Arslan, "Çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan arkadaşlarımızdan ikisi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Halil'in karın bölgesine gelen bıçak darbesi karaciğerini zedelemiş. Belinden de ağır darbe almış. Volkan'ın ise karın bölgesi organlarında bir zarar yok, ama ateşi bir türlü düşürülemiyor. İnsanlığa yönelik bu saldırıların hesabı sorulmalı. Şiddete, vahşete, katliama yönelik eylemlerden dolayı gereken cezalar verilmeli" diye konuştu. 

Saat 12.00'de başlayan ve saat 14.20'de sona eren eylemde basın açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra sloganlar ve alkışlar eşliğinde Tıp Fakültesi'ne yürüdü. Öğrencileri temsilen 3 kişi, yaralı arkadaşlarını ziyaret etti.
Bu arada, yaralama eylemine karıştığı iddia edilen 2 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?