5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bıçaklanan papaz kimseyle konuşmuyor

İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Fransız uyruklu Pierre Brunissen'in bir şizofren hastası tarafından bıçaklanarak hafif şekilde yaralanmasının yankıları sürüyor. 

Papaz Pierre Brunissen'in şizofren hastası bir şahısla ne işi olabileceği soruları vatandaşların kafasını meşgul ederken; Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Brunissen'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve papazın taburcu edildiğini belirtti. 

Samsun Valisi Güzeloğlu, Samsun'da bulunan İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Fransız uyruklu Pierre Brunissen'in dün saat 18.30 civarında merkez Osmaniye Caddesi üzerinde daha önceden tanıştığı ve uzun süredir görüştüğünü belirttiği zanlı A.N. tarafından 'kalça bölgesinde hayati tehlikesi olmayan, kalıcı bir hasara yol açmayan' bıçaklı saldırıya uğradığını dile getirdi. 

Zanlı A.N.'nin saldırı sonrasında polis ekiplerine teslim olduğunu hatırlatan Vali Güzeloğlu, "Yapılan ilk soruşturmada zanlının Ocak 2006 tarihli Samsun Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nden alınan şizofreni tanılı raporu olduğu tespit edilmiştir. Anılan ve ilimizde bulunan İtalyan Katolik Kilisesi, 24 saat süreli sabit polis ekip koruması altındadır. Papaz Pierre Brunissen'in bugüne kadar güvenlik güçleri ve yetkili makamlara herhangi bir tehdit aldığı ve koruma istediğine dair yazılı ve sözlü başvurusu yoktur. Zanlı A.N. dün Papaz Brunissen'den daha önceden aldığı borç parayı ödemek üzere randevu almış ve saat 18.00 civarında kiliseye gelmiştir. Kilisede buluştuktan sonra parayı dükkan sahibi bir arkadaşının ödeyeceğini beyan ederek papazla birlikte kiliseden ayrılmışlar ve Osmaniye Caddesi üzerinde saldırı gerçekleşmiştir. Zanlı A.N., Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle gözetim altında olup adli soruşturma devam etmektedir" dedi. 

Papaz Pierre Brunissen'in olayın ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Servisi'ne kaldırıldığını, ilk müdahalesinin yapıldığını ve bu sabah taburcu edilerek hastaneden ayrıldığını kaydeden Güzeloğlu, "Sağlık durumu iyidir. Soruşturma adli olarak devam etmektedir" diye konuştu. 

Hastaneden taburcu olduktan sonra kilisedeki odasında istirahate çekilen Brunissen, kimseyle görüşmüyor. Zile basarak taziye mesajlarını iletmek isteyenlere, yaveri tarafından kapı açılmıyor. Çevredeki esnaflardan 65 yaşındaki Piri Reis, papazı çok iyi tanıdığını belirterek, "Papazın deli bir adamla ne işi var?" diye sordu. 
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 14:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?