6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bıçaklı gaspa 10 yıl hapis

Samsun'da kendisine borç olarak 2 adet altın bilezik veren akrabası olan kadının bilezikleri geri istemesi üzerine boğazına bıçak dayayarak parasını ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Hasan Ç. (38), akrabası olan Gülay B.'den (29) borç olarak 2 adet altın bilezik aldı. Ancak, geçen zaman içinde Hasan Ç., borç aldığı bilezikleri geri ödemedi. Bu sırada Gülay B., Hasan Ç.'yi arayarak bileziklerini istedi ve aksi takdirde polise haber vereceğini söyledi. Hasan Ç. ve birlikte hayatı yaşadığı Hanım Y., Gülay B.'yi evlerine davet etti. Burada Gülay B.'ye zorla bira içirmek isteyen Hasan Ç., kendisine direnen kadının boğazına bıçağı
dayayarak 100 YTL parasını ve cep telefonunu gasp etti.

Hasan Ç.'nin Gülay B.'nin boynunda bulunan altın zincirleri kopardığı, yere düşen zincirleri de Hanım Y.'nin aldığı iddia edildi. Parası, cep telefonu ve altınları gasp edilen ve aynı zamanda da darp edilen Gülay B.'nin şikayeti üzerine yakalanarak tutuklanan Hasan Ç., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Bugün son kez hakim karşısına çıkan Hasan Ç. ile tutuksuz olarak yargılanan Hanım Y., suçlamaları kabul etmedi. Hasan Ç., "Suçsuzum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.


Mahkeme heyeti, Hanım Y.'nin beraatına karar verirken, Hasan Ç.'yi ise 'bıçaklı gasp' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Samsun'un Çiftlik Mahallesi'nde yaklaşık bir yıl önce meydana gelen olayda, evine davet ettiği akrabası Gülay B.'nin boğazına bıçak dayayan Hasan Ç., parasını, cep telefonunu ve altınlarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?