5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bıçaklı saldırganın mahkemesi başladı

Samsun'da, eniştesine bıçakla saldıran şahsı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı. 

Yaklaşık 3 ay önce Atakum Beldesi Denizevleri Mahallesi'nde bulunan Emekliler Kıraathanesi'nde eniştesi Murat Yalçın'ı (34) bıçaklayarak ağır yaralayan Cumhur Seçkin Gümüş'ü (43) bıçaklayarak ölümüne sebep olmaktan tutuklanan Serhat Kıllıoğlu (26), hakim karşısına çıktı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Serhat Kıllıoğlu ve tutuksuz yargılanan Murat Yalçın kendilerini savunurken, tanıkların ifadeleri dinlendi. Olay günü ölen maktul Cumhur Seçkin Gümüş'ün oturduğu apartmanın yöneticisine satırla saldırdığını söyleyen tanıklar, Gümüş'ün yöneticiye saldırırken Murat Yalçın'ın ayırmasından dolayı kızmış olabileceğini ve bu yüzden Yalçın'a saldırmış olabileceğini belirtti. 

Olayda kendisinin de elinden bıçaklandığını ifade eden tutuklu sanık Kıllıoğlu ise, "Eniştem Murat Yalçın'a ailece misafirliğe gittik. Kendisi evde olmayınca işyeri olan kıraathaneye giderek eve götürmek istedim. Bu sırada içeri giren bıçaklı bir kişi eniştemi bıçakladı. Olaya müdahale etmek ve elindeki bıçağı almak isterken ben de yaralandım. Daha sonra bıçağı saldırganın elinden aldım ve olan oldu. Amacım kimseyi öldürmek değildi" dedi. 

Zanlının avukatı da, müvekkillinin kendisini ve eniştesini korumaya çalıştığını belirterek, mahkeme heyetinden kefaletle serbest bırakılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına ve Serhat Kıllıoğlu'nun tutuklu olarak yargılanmasına devam edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 17:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?