2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bilezik hırsızları adliyede

Samsun'da müşteri gibi davranarak 'tırnakçılık' yöntemiyle bir kuyumcudan 4 adet altın bilezik çalan zanlıların, bir başka kuyumcudan da aynı yöntemle altın çaldıkları ortaya çıktı.
 

Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanında dün saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, kuyumcuya müşteri gibi gelip 'tırnakçılık' yöntemiyle 4 adet altın bilezik çaldıkları iddia edilen 11 sabıkası bulunan C.K. (15) adlı kız ile 6 sabıkası bulunan Ayşe Ö. (28), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çaldıkları altın kuyumcuya iade edilirken, C.K., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, Ayşe Ö. ise İlkadım
Polis Merkezi'ne teslim edildi. Sorgulanması tamamlanan bilezik hırsızları Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Ancak, aynı yöntemle 2007 yılında bir başka kuyumcudan altın çalınması olayıyla ilgili işyeri sahibi adliye binasına gelerek hırsızlık zanlılarını teşhis etti. Zanlıların bir başka kuyumcudan tırnakçılık yöntemiyle 30 gram altın çaldıkları tespit edilirken, Ayşe Ö. İlkadım Polis Merkezi'ne, C.K. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne geri götürüldüler. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?