6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bilgiye ilgi büyük

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocukların modern çağın eğitim araçlarıyla yetiştirilmelerine imkan sağlayan İlkadım Belediyesi Bilgi Evi'nin gördüğü yoğun ilgi üzerine kısa sürede yüzlerce üyesi oldu.


İlkadım Belediyesi, kurduğu Bilgi Evi'ne her geçen gün üye sayısı artıyor. İnternete sahip olmayan, teknolojiden uzak yetişmiş, imkanları sınırlı, evinde ders çalışma ortamı bulamayan çocukların sıcak, güvenilir, rahat ve sağlıklı bir ortamda her türlü bilgi ve beceriyi kazanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Bilgi Evleri'ne yoğun başvurular sonucunda üye sayısı 500 ulaştı. 'Bilgi ve teknoloji merkezi' olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nde internet eğitimi ve kullanımı yanında yaşları 5 ila 12 arasında değişen çocuklara kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bilgi Evleri sayesinde genç dimağların ufku genişliyor. Ödevlerini araştırmalarının yaparken kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar. Kendilerine sunulan donanımı kişisel gelişimlerine etkili olacak şekilde kullanmasını öğreniyorlar. Bilgi evlerinden aldıkları bu hizmetler karşılığında hiçbir ücret ödemek zorunda kalmıyorlar" dedi.


Bilgi Evi'nin bilgi ve teknoloji merkezi olduğunu kaydeden Tok, "Tamamen çocuklara yönelik kapsamlı birer kütüphanesi, öğretmenleri ve psikologları ile okul sonrası ailelerin çocuklarını güvenli bir yere bırakacakları bir mekan olacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 19:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?