4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bilim öğretmenleri sertifikalarını aldı

BİLİM ÖĞRETMENLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Samsun'un İlkadım ilçesinde okullarda görev alacak 60 bilim danışmanı öğretmen, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı, okullardaki branş öğretmenlerine yönelik Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı tamamlandı. İlçedeki her okulda görevli bir branş öğretmeninin gönüllü olarak katıldığı ve 9 gün süren çalıştay sonunda Öğretmenevi'nde sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, proje tabanlı, öğretmen değil öğrenci odaklı eğitim için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. OMÜ ve şehrin proje ile kaynaştırıldığını belirten Orhan, proje tabanlı eğitimlerin önemine değindi. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise, il genelinde proje sayısının arttığını ve ülke genelinde 4'üncü sırada yer alındığını vurguladı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, proje hazırlanmasının ilk öğretim ve lise çağından başlanılması gerektiğini, ilerleyen

yaşlarla alışkanlığın kazandırılmasının zor olduğuna dikkat çekti. Akan, "Verilen eğitimle, Samsun'da proje konusunda atağa geçecek. Okullarımızda öğretmenler, öğrencileri proje konusunda teşvik edecek ve destekleyecek" dedi.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ise, "Projede amaç, branş öğretmenlerinin kendi alanlarında veya başka alanlarda geleceğin bilim insanı ve araştırmacılarını yetiştirmelerine katkı sağlamaktır. Fen ve sosyal bilimlerde sağlanan yeni bilgilere ulaşılmasına yardımcı olmak, doğa eğitimi, arazi uygulamaları ve laboratuar ile eğitimde son gelişmeler de karşılaşılan sorunları gidermekte proje kapsamı içerisindedir. Bilgi toplumuna geçiş sürecinde ihtiyaç duyulan insan gücünün

yetiştirilebilmesi, bilimsel çalışmaların yapılabilmesi ile mümkündür. Toplumda hayat boyu eğitim anlayışının benimsenmesi eğitim kalitenin artırılması amacıyla, yenilikçiliğe ve araştırıcılığa esas alan bilimsel çalışmaların ülke geneline yaygınlaştırılması ile öğrencilerin bilimsel araştırmaya, girişimciliğe teşvik etmekle mümkündür" diye konuştu.

Eğitimlere katılan öğretmenlere sertifikaları verilirken, proje kapsamında emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

BİLİM ÖĞRETMENLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
BİLİM ÖĞRETMENLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 20:25:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 09:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?