6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bilirkişiler belgeli olacak

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Şubesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilirkişilik Yönetmeliği çerçevesinde üyelerine yönelik "Bilirkişi Meslek İçi Semineri" düzenledi.

Eğitimle ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, hukuk sisteminde bilirkişinin büyük önem taşıdığını, bunun nedeninin ise yargıçların hukuki konular dışında teknik bilgilere sahip olmamasından dolayı teknik konularda bilirkişilerden gelen raporlar doğrultusunda karar vermesinin olduğunu söyledi.

Gürkan, ilgili yönetmeliğin 5. maddesi ile Adalet Bakanlığı'nın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'na dayalı olarak yayınladığı bilirkişi olarak görev yapacakların nitelikleri ve çalışma esaslarına ilişkin yönetmeliğin 4-b maddesi gereği meslek odalarından bilirkişi yetki belgesi almayanların mahkemelerde bilirkişilik yapamayacağını açıkladı.

MMO Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi İbrahim Zararlıoğlu ise, "Bilirkişilik yapabilme yeteneği ve ehliyetine sahip kişilerin belirlenmesi, meslek disiplin ve denetimin sağlanması bakımından meslek örgütümüze üye arkadaşlarımızın ancak bilirkişi olacağı ve bu anlamda aşikardır" dedi.

4 gün sürecek eğitim sonucunda başarılı olan katılımcılara "MMO Bilirkişilik Mühendis Yetki Belgesi" verilerek, yetki belgeli makine mühendislerinin listesi ilgili mahkemelere bildirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:21:40
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 22:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?