6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Binali Yıldırım Samsun'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iktidarın amacının millete hizmet olduğunu belirterek, "Başta Başbakanımız olmak üzere, hepimizin gündeminde hizmet var, başka bir şey yok" dedi. 

Ankara'dan karayoluyla saat 16.50 sıralarında Samsun'un Havza ilçesine gelen Bakan Yıldırım, PTTBank'ların toplu açılış törenine katıldı. İl genelinde 9 tane PTT merkez şubesi, 20 tane de PTTBank şubesinin açılış töreninde konuşma yapan Bakan Yıldırım, iktidarın hedefinin millete hizmet olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Başbakanımız olmak üzere hepimizin gündeminde hizmet var, başka bir şey yok. 3 Kasım'da başladı bu hizmetimiz. Kararlılıkla ve heyecanla devam ediyor" diye konuştu. 

PTT'nın başlı başına bir başarı öyküsü olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "PTT, 2002 yılında 36 bin çalışanıyla 10 trilyon zarar eden, 4 bine yakın işletmesi olan bir kuruluştu. Teknoloji ilerlemesine, internet ağının gelişmesine rağmen PTT yerinde sayıklıyordu. PTT kan kaybediyordu. PTT'yi yeniden ayağı kaldırdık. Bu çok önemliydi. 2002 yılında ayda 2-3 milyon işlem yapılırken, bugün 18.5 milyon işlem yapılır hale getirdik. PTTBank 237 milyon YTL kar yaptı. Samsun'da 3 tane daha şube açılacak.
2002-2007 yılları arasında Samsun'da 4.5 milyon YTL yatırım yaptık" şeklinde konuştu. 

"Çağdaşlık lafla olmaz, hizmetle olur" diyen Bakan Binali Yıldırım, "PTT destanlar yazıyor. Tabii ki sadece bu alanda çalışmıyoruz. Denizcilik alnında da ciddi işler yaptık. Karadeniz'in en büyük tersanesinin temelini yarın atacağız. Samsun-Ankara karayolunu en geç 2009 yılında açacağız" ifadelerini kullandı. 

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise değişim, dönüşüm ve yeniliklerin buluştuğu, en ücra noktaya en iyi hizmeti sunan PTT'nin Türkiye'de örnek kamu kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi. Güzeloğlu, PTT'nin kamu hizmetinde vatandaşa kaliteli, hızlı ve ekonomik hizmet sunduğunu kaydetti. 

PTT Genel Müdürü Osman Tural da PTT'de atılımların devam ettiğini belirterek, "PTT, kalkınmada kendini gösterdi. 30 bin çalışanıyla ülke genelinde büyük bir ivme yakaladı. Daha kaliteli, süratli hizmet verir duruma geldi. Ülkenin en ücra köşesinde en kaliteli hizmet veriliyor. PTT'nin yeni sloganı, 'Ödülümüz Size Verdiğimiz Hizmettir.' Türkiye genelinde PTTBank sayısı bin 30'a yükseldi. Bu yıl 250 adet daha şube açılacak" cümlelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından açılışa geçildi. Toplu açılışta kurdeleyi bakan ve beraberindekiler kesti. Daha sonra PTTBank'ın içi gezildi. Havzalılar, PTTBank'ı gezdiği sarıda Bakan Yıldırım'a semaver hediye etti. 

Açılış töreninde AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Suat Kılıç, Birnur Şahinoğlu, İl Başkanı Ali Akyüz de hazır bulundu. 

Törende Samsun PTTspor Atletizm Takımı sporcusu Elif Koç'un Bükreş'te yapılan Yıldızlar Yürüyüş Yarışması'nda Balkan 3.'sü olduğu açıklandı. 

Öte yandan, Samsun-Ankara karayolu Dörtyol mevkisinde yapılan ve 250 bin YTL'ye mal olan Havza PTT Merkez Müdürlüğü ve lojmanlarının açılışı da yapıldı. 

Havza ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Yıldırım, geceyi burada geçirdikten sonra yarın Samsun'da bir dizi açılış ve temel atma törenine katılacak.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 09:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?