3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Bir de kulakları duysa!

TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU

Samsun'da oluşturulan okuma yazma sınıfı öğrencilerinin en yaşlısı 87, en genci 63 yaşında. Huzurevi sakinleri, az duymaları, zor görmelerine rağmen azimle okuma yazma öğreniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar, idarenin de desteğiyle büyük bir azim göstererek okuma yazma öğrenmek için kolları sıvadı. Sakalları ağaran, bastonla yürüyen, gözleri az gören, kulakları az duyan dedeler, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri gibi ellerinde kitap-defter, kalem-silgi ve kalemtıraş, sıralarda eğitim görüyor. Sınıfta bulunan 7 yaşlı, 35 yıllık öğretmen olan Ahmet Gürel gözetiminde, "Ali gel, Ali topu tut" yazıyor, yıllardır yabancılıkla baktıkları harfleri tanımaya

çalışıyor. Sınıfın en yaşlısı 6 yıldır huzurevinde kalan Ali Dikbıyak (87) en kıdemli öğrenci olarak sınıf başkanlığını üstlenirken, en genç öğrenci 63 yaşındaki Kahraman Yıldırım, kendisinden büyük olan ağabeylerine yardımcı oluyor. Sınıfta neşeli geçen dersler sırasında okuma yazma pratiği yapan dedeler, büyük bir heyecanla tahtaya kalkıyor.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Gülizar Hasan Yılmaz Spor Meslek Lisesi iş birliğiyle açılan okuma yazma kursuna kayıt yaptıran Ali Dikbıyak (87), Mehmet Pak (73), İsmet Kaya (76), Ferhat Karahan (77), Recep Bilek (75) ,Teyfik Oturak (66) ve Kahraman Yıldırım'ın (63), torunlarının oturduğu sıralarda azimle okuma yazma öğrenmeye çalışması ise takdir topluyor.

Sınıfın en yaşlısı Ali Dikbıyak, köyde imkanları olmadığından okuma yazma öğrenemediklerini, huzurevinde kurs açılınca severek katıldıklarını söyledi. Öğrenmenin yaşının olmadığını, hep sıralarda eğitim görmeyi hayal ettiğini belirten en genç öğrenci Kahraman Yıldırım ise, ömrü yeterse okuma yazmayı öğrenmek isteğini, yaşı itibarıyla ebedi hayata gitmeyi beklediğini, son olarak okuma arzularını yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Öğretmen Ahmet Gürel de yaşlıların azmini takdirle karşıladıklarını, en büyük sıkıntılarının yaşları itibarıyla öğrendiklerini kısa sürede unutmaları olduğunu belirterek görevini büyük bir sevgiyle yaptığını dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU
TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU
TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU
TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU
TÜRKİYE'NİN 'DEDELER SINIFI' ÖRNEK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 12:03:03
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?