3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Bir insanlık dramı!

SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI

Samsun'da 5 yabancı dil bildiği ve daha önce maddi durumu iyi olduğu ileri sürülen, Almanya'da çalıştıktan sonra annesi ve babasının ölmesi üzerine Türkiye'ye dönen, sokaklara düşen 47 yaşındaki Şerif İltan, virane bir evin bahçesinde çöp ve çamurun içinde can çekişirken bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Adalet Mahallesi Melodi Sokak üzerinde üç katlı virane bir evin önünde kışın ortasında yağmur altında, çöp ve çamur içerisinde bir vatandaşın yattığı ihbarını alan polis, kısa sürede olay yerine gelerek inceleme yaptı. Evin önünde çamur içinde yatan şahsın Şerif İltan olduğu tespit edildi. Şerif İltan'ın komada olduğunu belirleyen polis ekipleri, 112 Ambulans Servisi'ni arayarak yardım istedi. Perşembe günü kaldığı metruk binanın merdivenlerinden düşmesi nedeniyle yüzünde ve

vücudunda derin yaralar bulunan şahıs, önce çamur içerisinden çıkarıldı. Evin içerisinde yapılan aramada ise yerde perişanlık içerisinde yatan Cevat Alver (58) isimli şahıs bulundu. Kimsesi olmadığı için virane yerde kaldığını, aç olduğunu belirten Alver, arkadaşının evin önünde yerde yattığını öğrenince yanına gitti. Arkadaşının başında bekleyen Alver, görevlilerin sorularını cevaplamaya çalıştı. Can çekişen İltan'ın üzerine arkadaşı battaniye örterek ısınması için uğraştı. İçler acısı bir halde bulunan

şahsın halini görenler yardım için koştu. Yaşanan insanlık dramında kendinde olmayan İlter, dakikalarca yerde can çekişti.

Arkadaşının Almanya'da çalıştığını, annesi ve babası vefat edince Türkiye'ye geldiğini belirten Cevat Alver, "Arkadaşım ve ben bu harabe binada kalıyoruz. Gidecek bir yerimiz yok. Arkadaşım 5 yabancı dil biliyor. Yıllardır Türkiye'de kimse sahip çıkmadığı için bu hale geldi. Merdivenden düştü, hastanede tedavi edip bıraktılar. Kendinde değildi zaten. İçerde yatıyordu. Sokağa kadar nasıl geldi bilmiyorum" dedi.

Muhtar Kadir Turgut, Cevat Alver'in daha önce bakım evlerine yerleştirildiğini belirtirken, kendinde olmayan İltan'ı tanımadıklarını kaydetti. Vatandaşlar, metruk binada kalan iki şahsın günlerdir perişan vaziyette olduğunu, kışın ortasında eziyet çektiklerini, geceleri inlemelerini duyduklarını belirtti.

İltan, götürüldüğü Gazi Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
SAMSUN'DA İNSANLIK DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 18:55:03
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 19:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?