6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bir tek Samsun TEKEL kapatılmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, özelleştirilen TEKEL sigara fabrikalarından Samsun'un üretime devam edeceğini diğerlerinin kapatılacağı bilgisini aldığını söyledi.

Tokat Sigara Fabrikası önünde kurulan çadırda eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, CHP İl Başkanı Feramuz Şahin, CHP Merkez İlçe Başkanı Duran Kum, il genel meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri destek verdi. Sigara fabrikası çalışanlarının haklı eylemlerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Diren, 80 yıllık Cumhuriyet dönemindeki kazanımları birer birer özelleştirildiğine dikkat çekerek, "Bunun adı özelleştirilmeden de çıktı yabancılaştırılıyor.


Bankalarımızın yüzde 70'i, rafinelerimizin yüzde 90'ı, şeker fabrikalarının tamamı, Telekom, Erdemir, Tüpraş satıldı" dedi.


Diren, katıldığı bir toplantıda Tokat Sigara Fabrikası'nın akıbetinin ne olacağı sorusuna aldığı cevabı şu şekilde açıkladı:


"Filip Moris firmasının toplantısında, 'bu satılan fabrikalar ne yapılacak alan firmalar çalıştıracak mı' diye sordum. Onlarda 'ABD şirketi bu fabrikalar alacak sadece Samsun sigara fabrikası çalışmaya devam edecek gerisini kapatılacak' dediler. Bizim şimdi bundan sonra yapacağımız iş bu fabrikayı alan firmanın burayı kapatmaması için ikna etmek. Bu anlamda medeni ölçülerde diyalog kapısı açık kalacak şekilde eylem yapalım".


CHP Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin ise TEKEL işçisinin sonuna kadar yanında olduklarını ifade ederek, "AK Parti milletvekilleri basında, 'çalışanları mağdur etmeyeceğiz' diyor, çıksınlar bunu açıklasınlar. 4/C köleliktir önü geçeceksin. Bu olaya hala Tokat halkı duyarlı değil. Esnaf aç kalacak, Tokat göç verecek. TEKEL bu paraya satılmaz, birilerine peşkeş çekiliyor. Milletvekillerine sesleniyorum, TEKEL'i bu fiyata satmak vatana ihanettir" şeklinde konuştu.


Tek Gıda-İş Sendikası Şube Başkanı Suat Karlıkaya ise mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini, TEKEL işçilerinin bugüne kadar yapılmayan eylemlerle sesini duyuracağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 15:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?