6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Biyoloji öğretmenleri eğitiliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, gençlere, 'soru soran analizci' bir kafa yapısının kazandırılması gerektiğini söyledi.


TÜBİTAK Projesi olan "Samsun'daki Biyoloji Öğretmenleri Bilim Danışmanlığı ve Eğitimi Yönündeki Destekleme Çalıştayı" kapsamında 1 hafta sürecek eğitim ve sertifika programı OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. 70 kişilik kadrosuyla başlayan eğitim çalışmasının açılışına katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, genç nüfusun eğitimi konusunda uyarılarda bulundu.


Genç nüfusun eğitimi için 10-20 yıl içerisinde yürütülecek çalışmaların yerinde uygulanmaması durumunda, yılların heba olacağını ve altından kalkılamayacak bir nüfus şekline gideceğini belirten Akan, ilerde eğitimsiz bir yaşlı nüfusun olmaması için gençlerin şimdiden eğitilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim çalışmaları bu nedenle çok önemsediklerini, ülkenin geleceği için öncelik tanıdığını ifade eden Akan, "Gençlerimizi 'soru soran analizci' biri bir kafa yapısını kazandırmalıyız. Kendisine verilen bilgileri ön koşulsuz kabul etmemelerini, ön yargıya hiçbir zaman kapılmamalarını öğütlemeliyiz. Bunu bir davranış haline getirmeliyiz" dedi.


Projenin amacı hakkında bilgi veren Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Sorumlusu Prof. Dr. Reşit Özkanca, orta öğretimde görev yapan biyoloji öğretmenlerini teorik ve pratik yönden eğiterek biyoloji alanında proje geliştirebilme kapasitelerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Eğitim alan öğretmenlerin bilgi birikimlerini artırarak öğrencilerine daha iyi bir eğitim vereceğini ifade eden Özkanca, "Orta öğretim öğrencilerini geniş düşünce, hipotez kurma, grup çalışması, kendine güven, başarı zevkini alma, kendine yetebilirlik gibi yetenekleri kazandırmayı da amaçlıyoruz" diye konuştu.


Bu arada eğitim çalışması 'teorik, uygulama ve sınav' olarak 3 bölümden oluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?