6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Böbreğini satılığa çıkardı

Samsun'da bir oğlu askerde, diğer oğlu da kız kaçırıp düğün yapan 5 çocuk annesi kadın, bankadan çektiği kredi borçlarını ödemek için böbreğinin birini satılığa çıkardığını belirtti.


Edinilen bilgiye göre, Rasathane Mahallesi'nde kirada oturan Hatice Özkasap (55), ihtiyacı olan bir hastaya böbreğinin birini satacağını açıkladı. Oğlunun birinin askerde olduğunu ve kendisine para gönderemediğini, diğer oğlunun da kız kaçırarak düğün yaptığını, bu yüzden iyice borçlandığını ileri süren Hatice Özkasap, çaresiz olduğu için banka kredi borçlarını kapatmak ve asker oğluna harçlık göndermek için böbreğinin birini satacağını söyledi. Bu yolla hem bir hastanın sağlığına kavuşmasına faydalı olacağını hem de içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan kurtulacağını ifade eden Hatice Özkasap, "Kendim SSK emeklisiyim. 500 YTL aylık alıyorum. Ancak evimiz kira ve 500 YTL kira ödüyoruz. Eşim 10 yıl önce vefat etti. Eşimden dolayı da 400 YTL maaş alıyoruz. Ancak, bu para boğazımızı ancak doyuruyor. Bankadan kredi çektim ve borçlandım. Bu paraları ödeyemiyorum. Askerdeki oğlum ise para bekliyor. Çaresiz böbreğimi satılığa çıkarmaya karar verdim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat bayrak IP: 78.163.238.xxx Tarih : 12.06.2008 17:13:56

gerçekten bu duruma çok üzüldüm türkiyenın utanç verici bir tablosuyla karşı karşıyayyız bir annenin dramı zaten her şey oratada fazla söylenecek bir şey yok allah yardımcısı olsun...