4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Böbrek değil taş ocağı

BÖBREK DEĞİL TAŞ OCAĞI

Samsun'un Bafra ilçesindeki böbrek taşı ameliyatı, doktorları dahi şaşırttı. Aşırı ağrı ve sancı sonucu ameliyata alınan hastanın böbreğinden 92 adet irili ufaklı taş çıkartıldı.

Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Bilal Kurt isimli vatandaş, aşırı ağrı ve acı sonucu Özel Medibafra Hastanesi üroloji bölümüne yatırıldı.

Yapılan tetkikler sonucu böbreğinde taş olduğu tespit edilen Bilal Kurt, Özel Medibafra Hastanesi Üroloji Uz. Dr. Hacı Bekir Genişer tarafından ameliyata alındı. 2 saat süren ameliyat sonrasında Bilal Kurt'un böbreğinden irili ufaklı 92 adet taş çıkartıldı.

Şaşkınlığını gizleyemeyen Uz. Dr. Hacı Bekir Genişer, şunları söyledi: "Daha önce böbrekten taş aldığımız olmuştu ama hiç bu kadar olmamıştı. Film röntgeninden sonra narkoz verilmeden ameliyat yapıldı. Böbrek çıkımı ve içinde yayılmış olan 92 adet taşı çıkardık. Ameliyatta fazla kanama olmadı ve başarılı geçti."

Operatör Doktor Levent Akpınar da, "Şanlıurfa'nın sıcak bir bölge olması ve içme sularının yeteri derecede sağlıklı olmaması nedeniyle çok sayıdaki hastada böbrek taşına rastlanılması mümkündür. Şimdiye kadar yaptığım ameliyatlar içersinde en fazla taş çıkan hastam Bilal Kurt oldu. Oldukça başarılı geçen ameliyatta tam 92 adet taş çıkardık. Şu an hastamızın genel durumu gayet iyi. Birkaç güne kalmaz hastamız iyileşip taburcu olacak" diye konuştu.

BÖBREK DEĞİL TAŞ OCAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:15:01
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?