6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bocce-Petank Şampiyonası Samsun'da

Her yıl düzenlenen 'Dünya Bayanlar Bocce-Petank Şampiyonası'nın 44.'sünün Samsun'da yapılacağı bildirildi.

Dünya Bayanlar Bocce-Petank Şampiyonası'nın 10-12 Ekim Samsun'da yapılacağının kesinleşmesinin ardından Dünya Bocce-Petank Fedarasyonu Başkanı Claude Azema, Türkiye Bocce Fedarasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, Samsun Vali Vekili Ramazan Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dünya Bocce-Petank Federasyonu Başkanı Claude Azema, "Türkiye'de 2007 yılında Avrupa Bocce-Petank Bayanlar Şampiyonası Ankara'da yapıldı. Türkiye, petankta Avrupa başkenti olduğu geçen yıl gösterdi. Bu sene de dünya şampiyonasına petank olarak Samsun ili dünya başkenti olma yolundadır. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin şampiyonayı en iyi şekilde yapacağına eminim" dedi.

Çin'de yapılması planlanan 2008 Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nın Çin'deki son gelişmelerden dolayı iptal edildiğini dile getiren Türkiye Bocce Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, federasyonu tarafından yürüttükleri yoğun kulisler neticesinde 2007 Avrupa Bocce-Petank Bayanlar Şampiyonası Ankara'da göstermiş oldukları başarının esas alınarak şampiyonanın Türkiye'de yapılmamasının kararlaştırıldığını ve tüm dünya ülkelerine duyurulduğunu ifade etti.

Şampiyona kapsamında Samsun'a 50'den fazla ülke takımının geleceğini belirten Vali Vekili Ramazan Aksoy, "Atatürk'ün şehri Samsun'un marka yolculuğunda böyle şampiyonanın ilimizde yapılmasından dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dünya Bayanlar Bocce-Petank Şampiyonası'nın oyun stili katılarca basın mensuplarına gösterildi. Renkli ve hareketli kişiliğiyle dikkat çeken Azema, eline fotoğraf makinesini alarak gazetecileri çekti. Ardından, Vali Vekili Aksoy, Federasyon Başkanı Claude Azema'ya Samsun'un simgesi olan Atatürk heykelini takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 16:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?