6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Boğalar kaçtı sahipleri kovaladı

Samsun'da kaçan iki boğa, uzman zabıtalar ve hayvan sahipleri tarafından güçlükle yakalandı.


Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle havyan pazarında önlemler artırıldı. Kurulan hayvan pazarlarında belediye, İl Tarım Müdürlüğü ekipleri denetimlerine başladı. İlkadım İlçe Belediyesi özellikle her Kurban Bayramı'nda yaşanan, hayvan sahiplerini peşlerinden koşturan kurbanlıkların profesyonel zabıtalar tarafından yakalanması için ekip kurdu. Motorize ve yaya ekipler kurban pazarlarında dönüşümlü olarak hizmet veriyor. 'Alo 153 Boğam Kaçtı Hattı' da kuran belediye, vatandaşların yardımına koşuyor.
Kurban pazarında devriye gezen ekipler, kaçan 2 kurban için harekete geçti. Zabıtalar ellerinde ki uyuşturucu tabancayla, satışı yapılan ve araçlara yüklenirken kaçan kurbanlıkların peşine düştü. Etrafa saldıran hayvanlar, zabıta ve sahiplerine zor anlar yaşattı.


2 bin 800 YTL değerindeki boğayı yakalamayı başaran zabıta, hayvan sahiplerinin de desteğini aldı. Kaçan diğer bir boğa ise kuyruğundan tutularak yakalandı. Hayvan pazarını birbirine katan boğalar, çevrelerine zarar vermeden araçlara yüklendi.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaattin Öznohut, ekiplerin eğitimlerinin tamamlandığını, motorize ve yaya ekiplerin sürekli denetimlerde bulunduğunu, hayvan pazarında ve ilçede kaçan kurbanlıklara müdahale ettiğini kaydetti. Havyan sahipleri ise zabıtandan destek alarak kaçan hayvanlarını yakaladıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?