2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bölge finali Samsun'da yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel-Teknolojik Araştırma Merkezi'nin (TÜBİTAK) organize ettiği 'Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması' bölge finalinin Samsun'da yapılacağı belirtildi.


Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarışmaya ilköğretim öğrencileri projeleriyle katılacak. Geleneksel olarak 4.'sü yapılacak olan yarışmaya Samsun, 841 proje ile katılacak. Samsun, 841 proje ile Türkiye genelindeki sıralamada ilk 5'in içerisinde yer alıyor. 13-15 Nisan 2009 tarihleri arasında Samsun'da yapılacak eleme sergisinde Sinop, Kastamonu, Amasya, Tokat, Giresun ve Ordu illerinde bulunan öğrencilerin projeleri yarışacak.

Yarışmada dereceye girenler, 15-16 Mayıs'taAnkara'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Başarılı öğrencilere ve öğretmenlerine önemli hediyeler verilecek.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, yarışmanın amacının Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli öğrencilere sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışmalarla etkinlikleri ülke genelinde katılımı artırarak yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Nas, "Amacımız, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek ve gerekli desteği onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 14:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?