6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bölge Kalkınma Ajansı toplandı

Türkiye genelinde kurulan Kalkınma Ajanslarından Karadeniz Bölgesi'nde tek ve merkezi Samsun olan 'Bölge Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısı gerçekleştirildi.


Samsun İl Genel Meclisi Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantı, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Çorum Valisi Mustafa Toprak, Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Amasya Vali Vekili Mehmet Ali Özkan, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) başkanları, il genel meclis başkanlarının katıldığı toplantının başında konuşan Hasan Basri Güzeloğlu, ajansın, Karadeniz Bölgesi'nde kurulan tek ajans olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla, Kalkınma Ajanslarının 22 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandığını belirten Güzeloğlu, "Samsun merkezli olan ajansımız, Amasya, Çorum ve Tokat illerini kapsamaktadır. Kalkınma Ajansı, başta Samsun olmak üzere bağlı illerin kalkınmasında doğrudan etki sağlayacaktır. Bununla birlikte, bölge ölçeğinde 4 ilde kamu, sivil ve özel kesim işbirliğinin en üst düzeye çıkaracak kaynakların verimli kullanılması, proje üretilmesi, ulusal ve uluslararası fon ve yardım programlarından yararlanmasını en verimli şekilde ortaya koyacaktır" dedi.


Vali Güzeloğlu, Kalkınma Ajanslarına ait geçici çalışma planı ve bütçe görüşmelerinden sonra 4 ili temsil edecek Kalkınma Ajansı'nın isim ve amblem çalışmalarına başlanmasının karalaştırıldığını ifade etti. Ajansın 2008 yılı transfer ödeneği ile ilgili bilgi veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Merkezi yönetim bütçesinden aktarılacak olan miktarlar ile kanun gereği İl Özel İdareleri, belediyeler, TSO'ların bütçelerinden de paylar aktarılacaktır. Bölge gelirlerinin büyük bir bölümünü bölgemizde ki öncelikler doğrultusunda teklif çağrıları yapılacak olan programlar bazında yerel yönetimler, KOBİ'ler sivil toplum kuruluşları hibe ve kredi olarak dağıtacağı düşünüldüğünde, Kalkınma Ajansı bölgemizde yeni fırsatlar oluşturacağı açık bir şekilde görülmektedir."


Vali Güzeloğlu'nun açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?