4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bölge SSK hastanesi otomasyona geçiyor

 SSK Samsun Bölge Hastanesi, online otomasyon sistemine geçmek için altyapı çalışması başlattı.

SSK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan gelen 4 kişilik uzman ekip, hastanede fizibilite çalışmasına başladı. Otomasyon sistemi sayesinde hastanede birimler arasındaki yazışmanın en aza ineceği ve yığılmaların önleneceği kaydedildi. Bu sistemle, tüm birimlerin hatasız ve etkin çalışması, mali ve idari işlerin düzenlenip kontrol altına alınması, stok ve depo hareketlerinin düzenlenerek sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, poliklinik, röntgen, laboratuar, hasta yatış, çıkış ve sevk işlemlerinin çok daha süratli bir şekilde yapılması hedefleniyor.

SSK Samsun Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Habip Demirel, hizmetin en iyisini sunmanın en önemli şartının teknolojinin sunduğu imkanlardan olabildiğince faydalanmak olduğunu belirterek, "Kurulacak otomasyon sayesinde, artık hastalarımız ellerinde onlarca kağıtla dolaşmak zorunda kalmayacaklar. Hastane girişinde bilgisayara kayıt edilecek olan hastamız, hastaneden çıkana kadar tüm birimlerde bilgisayardan takip edilecek. Doktorlarımız tahlillere daha kısa zamanda ulaşacaklar, hastalarımız birimler arasında gidip gelmekten kurtulmuş olacak" dedi.

Hastaneye ilk defa gelen hastalara bir sayfa açılacağını ve sicil barkodu verileceğini anlatan Başhekim Demirel, "Sağlık karnesinin ilk sayfasına yapıştırılan barkot sayesinde tüm ünitelerde işlemlerin süratle ve hatasız olarak bitirilmesi sağlanacaktır. Otomasyon dahilinde alt yapı çalışmaları başlatıldı. İhtiyaç duyulan bilgisayar, barkot okuyucu ve benzeri cihazların tespiti yapılacak. 2 ay içinde kurulacak otomasyon sistemiyle hastanemiz, SSK bünyesinde Türkiye’de bu sistemle faaliyet gösteren 8. hastane olacak" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?