6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bölünmüş yola tepki

Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, kent merkezinde yapımı tamamlanan bölünmüş yola tepki gösterdi.


Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, bölünmüş karayolunun tehlikeler arz ettiğini belirterek, yolla ilgili çözüm ve önerilere yer verdi.

Demirtaş, “Doğu Karadeniz’i sahilden İstanbul yönüne bağlayacak olan bölünmüş yolun bu kısmı, ‘Şehirlerarası karayolu Zonguldak kent merkezi geçişi’ olarak adlandırılmaktadır. Bölünmüş yol yapıyorsunuz ama bölünmüş iki kolda da araç trafiğini aynı anda çift yönlü gidiş gelişe çalıştırıyorsunuz. Çok tehlikeli ve çok yanlış bir uygulama.

Bölünmüş hızlı yolun, takriben 1 kilo metrelik kısmı 5 yerde demiryolu ile hemzemin kesişiyor. Yolun bir şeridi minibüslerin durağı olarak kullanılıyor. İkinci Makas’taki kavşak bu haliyle çok tehlikeli. Buralarda olacak kazalarda bizce birinci derece sorumluluk Karayollarındadır. Ama yine de, tek suçlu onlar değil. Bu güne kadar Zonguldak’ın ulaşım planı yapmayanlar da, kentine sahip çıkmayanlar da! Ne yapılmalı, öncelikle ilgililer planlı, programlı çalışmayı ilke edinmeli, görev bilmelidirler.

Ulaşım planında, yaya yolları ve geçitleri, minibüs, taksi gibi araçların durak yerleri, özel araçların otopark alanları belirlenmeli ve plan çok önemli bir durum olmadıkça değiştirilmeden tavizsiz uygulanmalıdır.


Eğer bu güne kadar ciddi bir ulaşım planlaması yapılmış olsaydı, bölünmüş yol güzergahının seçiminin pek de doğru olmadığı ve çözüm kadar çözümü çok zor problemleri de beraberinde getireceği görülebilirdi. İl Trafik Komisyonu acilen bu konuyu gündemine almalıdır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?