2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Borçları yüzünden bankayı dolandırdı

Samsun'da bir devlet dairesinde memur olarak çalışan bir kadın çalıştığı kurumdaki mesai arkadaşı bayanın kimlik bilgilerini kendi nüfus cüzdanının üzerine yazıp bir bankadan 10 bin TL kredi çekmek isterken yakalandı.

Polis tarafından gözaltına alınan kadının, aynı yöntemle bir başka bankadan 10 bin TL kredi çekip bankayı dolandırdığı ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan Hanife İ.Ö.(43), üzerinde kendisine ait fotoğraf bulunan nüfus cüzdanının yazılarını kimyasal bir ilaçla silip yerine daktilo ile mesai arkadaşı olan B.K. adlı bayanın kimlik bilgilerini yazdı. Sahte nüfus cüzdanı düzenleyip bir bankadan 10 bin TL kredi başvurusu yapan Hanife İ.Ö.'nün kredi talebi banka tarafından onaylandı. Banka görevlileri kimlik bilgilerinden yola çıkarak B.K.'nin telefonuna ulaştı ve kredisinin onaylandığını kendisine bildirdi.

Kendisinin kredi talebinde bulunmadığını banka görevlisine söyleyen B.K., olaya çok şaşırdı. Ancak, bankaya kredi almak için giden Hanife İ.Ö., polise tarafından yakalandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Hanife İ.Ö.'nün yapılan araştırmada başka bir bankadan da yine bir başkasının kimlik bilgilerini kullanarak 10 bin TL kredi çektiği ortaya çıktı. Başka bankalara olan kredi borçları için bu yola
başvurduğu iddia edilen Hanife İ.Ö., "resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?