4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Borpanel %50 daha büyüyor

BORPANEL YÜZDE 50 DAHA BÜYÜYOR

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borpanel'in önümüzdeki ay vardiya sistemine geçeceğini ve 2011 yılında üretim alanını yüzde 50 daha büyüteceklerini belirterek, “2011 yılının Borpanel için bir patlama yılı olmasını bekliyoruz” dedi.

Borsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Borpanel, 255 liradan başlayan üst sınıf mobilya kapılara olan yoğun ilgiden dolayı 24 saat kapasite ile çalışma yapmak üzere gelecek ay vardiya sistemine geçecek. 10 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Borpanel, 2011 yılının ilk yarısında üretim alanına 5 bin metrekare daha ilave etmeyi planlıyor.

Ürünleri çok ileri derecede geliştirdiklerini ve sadece masif kapı üretimi değil, kaplamalı kapı, mutfak dolabı ve mobilya üretimine de başladıklarını açıklayan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Borpanel 255 liradan başlayan üst sınıf mobilya kapılar yapmaya başladı. Muadillerinden yüzde 60 daha ucuz olan, standart seri şekilde üretimini yaptığımız mobilya kapılarımız çok büyük ilgi gördü ve önümüzdeki ay ilk defa vardiya sistemine geçeceğiz. Bu fiyatlar bu sektörde bu kalitedeki ürünlerde bulunamayacak fiyatlar, bunun için çok büyük ilgi gördü. Özellikle büyük şehirlerdeki prestijli lüks konutlarda büyük ilgi gördü. Gerek teslim süresi, gerek üst seviyedeki kalitesi, gerekse ömür boyu garantisi ile bütün rekabetçilik koşullarını kendi bünyesinde bulunduran bu ürün ilgi görmeye devam edecek. Borpanel şuanda 10 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyor. 2011 yılının ilk yarısında üretim alanımıza 5 bin metrekare daha ilave etmeyi planladık" diye konuştu.

Borpanel'in 2010 yılında arzu edilen çıkışı yakaladığını açıklayan Adnan Ölmez, "Mobilya sektörü Türkiye'de artık parlayan sektörler arasında. Artık marka bilinilirliğini, kurumsal çalışmalarını tamamlamış firmalar önemli ölçüde ihracat yapabiliyor. Mobilya, Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasına girdi. Elimizdeki mevcut imkanları sonuna kadar kullanıp ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı hedefledik. Şunda Libya, Irak ve Ukrayna'ya kapı ve mobilya ihracatı yapılıyoruz. Borpanel entegre bir tesis konumunda. Tomruktan girip nihayi ürün yapabilme özelliği ile çok ileri derecede rekabetçi bir avantajı elinde bulunduruyor. Seri ve kusursuz üretim kapasitesine sahip. 2011 yılının Borpanel için bir patlama yılı olmasını bekliyoruz. Kapı markamız olan 'Orgadoor'un bilinilirliği için yazılı ve görsel basında tanıtım çalışmaları yapacağız. 2011 yılında bazı büyük illerde bayilikler de vereceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:25:02
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 17:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?