2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

BORPANEL açılıyor

Samsun'da kurulu bulunan ve Türkiye'nin ilk organik mobilya entegre tesisi olan BORPANEL'in açılışı, 19 Haziran Cuma günü, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından gerçekleştirilecek.
Samsun Serbest Bölge'de, 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve 10 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ilk organik mobilya entegre tesisi olan BORPANEL'de üretimin yüzde 80'i yurt dışına ihraç edilecek.


BORSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, BORPANEL'in, gruba bağlı 7 şirketten biri olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin ilk organik mobilya entegre tesisini faaliyete geçirmenin gururu içindeyiz. Bu işletme, daha önce Samsun Serbest Bölge'de ahşap panel üretiyordu. Bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımların toplamı 10 milyon dolara ulaşmıştır. Bu yatırımlarla fabrikamızı en son teknolojiye kavuşturmuş olduk. Ülkemizde gıdayla başlayan ve hayatın her alanına giren organik yaşam kültürüne biz de mobilya sektörüyle katıldık. Bunda, Samsun Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun çalışmaları etkili oldu. Çünkü, Samsun'un organik tarımda Türkiye'nin önde gelen illerinden biri haline gelmesinde büyük pay sahibidir. Bizler de organik mobilyanın öncülüğünü Samsun'dan başlattık" dedi.


Yeni yatırımlarla işletmede 100 kişinin istihdam edildiğini kaydeden BORSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, şöyle konuştu:
"Üretimin artışıyla işçi sayısının bir yıl içinde iki katına çıkarılması hedefimizdir. Elbette, üretilen ürünün satışı önemlidir. Bunun için İstanbul'daki Dış Ticaret Müdürlüğümüzün bir katında, BORPANEL ürünlerinin tanıtılacağı showroom hazırladık. Burada, 35 ülkeye ihracatı bulunan ve deneyimli bir alt yapısı olan BORSAN Elektrik şirketinin de müşteri portföyünden yararlanacağız. Üretimin yüzde 80'inin ihraç edilmesi hedeflendiği için Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Altema şirketimizde de bir
showroom oluşturduk. Ukrayna'nın geneline de buradan satış yapılacak. Ayrıca, BORPANEL'de talep halinde de standart mobilya üretimi de gerçekleştirilecek."
Adnan Ölmez, ekonomik krizin bütün olumsuz etkilerine rağmen grup şirketlerinde işçi çıkarmadan yeni yatırımlara yöneldiklerini de belirterek, "19 Haziran Cuma günü, saat 14.30'da gerçekleştirilecek açılışımıza, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün ile Bayındırlık ve İskan Bakanımız Mustafa Demir'in teşrif edecek olması, istihdam oluşturma konusundaki şevkimizi artırmakta ve bizlere manevi destek vermektedir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 13:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?