2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Borpanel yeni yıla hızlı giriyor

Samsun Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Borpanel, ahşap doğal panel üretimini artırmak ve ihracat hedefinde daha büyük başarılara imza atmak amacıyla yeni yatırımlara yöneldi.

Borsan Şirketler Grubu işletmelerinden olan Borpanel, yeni yılın ilk 2 ayında 2 milyon TL'lik yeni yatırım gerçekleştiriyor.
Borpanel olarak 2009 yılında büyük hedefler ortaya koyduklarını belirten Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Yeni yılla birlikte yeni yatırımlara ağırlık vereceğiz. Ahşap doğal panel üretiminden fabrikasyon ürünlere geçeceğiz. Son teknolojiye sahip yeni makinelerimiz bu ayın sonunda kurulacak. Şubat ayında da üretime başlayacağız" dedi.


Grup şirketlerinden Ukrayna'da faaliyet gösteren Altema'nın, Samsun Serbest Bölge'de üretilecek Borpanel'e özgü doğal panelden oluşan kapı gibi ürünleri yurt dışına ihracında önemli rol üstleneceğini ifade eden Adnan Ölmez, "Altema'daki değerli ortaklarımız sayın Mehmet Keskin ve Kemal Öncü, yeni model ve tasarım çalışmaları yapmak amacıyla Samsun'a geldiler. İlk etapta 2 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğiz. Daha sonra kapasite inşaatına göre ilave yatırımlarımız olacak" diye konuştu.


Ana hedeflerinin hammadde üretiminden direkt mamule geçerek fabrikanın katma değerini yükseltmek olduğunu ifade eden Ölmez, "Serbest Bölge içerisinde üretim yaptığımız için ihracata dönük üretime yöneliyoruz. Şubat ayı sonunda seri üretime başlayacağız. Yeni yatırımlarla birlikte istihdam oranını da 2 katına çıkartacağız" dedi.
Global krizin Ukrayna'yı da etkisi altına aldığını hatırlatan Adnan Ölmez, şunları söyledi: "Ancak bu ülkede kurduğumuz geniş dağıtım ağı sayesinde krizden çok fazla etkilenmedik. Borpanel'deki yeni yatırımlarımızla birlikte Ukrayna'da faaliyet gösteren Altema şirketimiz de olumlu bir gelişme gösterecektir. İhracatta büyük hedefler ortaya koyduk."

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 13:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?