6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Borsan'dan 3 kıtada 35 ülkeye ihracat

Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, elektrik, aydınlatma ve kablo üretimini her geçen gün artırdıklarını belirterek, "3 kıtada 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2009 yılında ihracat hedefimiz 50 milyon dolardır" dedi.


2008 yılı büyüme hedeflerini yüzde 40 olarak belirlediklerini söyleyen Ölmez, bu yıl içinde yatırımlarının son parçası olan 3.5 milyon euroluk 2 adet kablo hattı makinesi aldıklarını ve çalıştırmaya başladıklarını söyledi. Hatların alınarak çalışmaya başlamasıyla firmalarında 30 kişilik bir tasarruf sağladıklarını dile getiren Adnan Ölmez, "Yeni alınan makinelerimizin çalışmasıyla birlikte 300 ton olan aylık bakır üretim kapasitemiz bin tona çıktı. Geçen yıl ise 7 milyon dolar kablo hattına yatırım yapmıştık. Aralıksız 5 yıldır kablo makinelerine ve teknolojiye yatırım yapmaktayız. Yeni yaptığımız yatırımla beraber bu işin artık en tepesine oturmuş durumdayız. Ayrıca, kablo Türkiye'de çok önemli bir sektör olma yoluna doğru ilerliyor. Bu makineler teknolojinin son harikası olan akıllı makineler. Yaklaşık 40 kişiyle yapılan işi 10 kişiyle yapıyor ve 5 kat daha fazla üretim gerçekleştiriyor. İstihdama katkı sağlamıyor. Ancak, Türkiye ekonomisine ve rekabetçilik anlamında bize çok büyük katkılar sağlıyor" diye konuştu.


Bu yeni yatırımlarla birlikte gerçek anlamda Borsan Şirketler Grubu'nun, Türkiye'deki kablo sektöründe üretim yapan 200 firma arasında en büyük ilk 5 firma arasına girdiğini kaydeden Ölmez, dünyada Türkiye'nin kabloda üretim merkezi haline geldiğini ve bunun da çok önemli bir durum olduğunu ifade etti.


Türkiye'nin, kablo konusunda en yüksek teknoloji ve en büyük kapasitenin kullanıldığı bir üretim üssü durumunda olduğunun altını çizen Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, şunları söyledi: "Türkiye'de 200'ün üstünde irili, ufaklı kablo üreticisi mevcut. Ama lokomotif görevini gören 10 civarında büyük üretici bulunmaktadır. Borsan da yaptığı yeni yatırımlarla bunların ilk 5'inin içine girmiştir. Bu bizim ihracatta olan hedeflerimize çok büyük katkı sağlayacak. 2009 yılı ihracat hedefimiz 50 milyon dolar. Son 2 yılda yapmış olduğumuz yatırımlar, bize rekabetçilik, üretim ve kalite anlamında katkı sağlayacak. Ulusal ve uluslararası kalite belgelerine sahip istisna firmalardan bir tanesiyiz."


Borsan olarak aynı markayla ve geniş bir çeşitle elektrik tesisat malzemeleri, aydınlatma ve kablo üzerinde aynı marka adına 3 ayrı dalda üretim yapan Türkiye'de tek firma olduklarını kaydeden Ölmez, böyle bir durumla övündüklerini, bunun bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.


2008 yılında iç piyasadaki daralmayla beraber ihracata ciddi şekilde ağırlık verdiklerini anlatan Ölmez, "Piyasadaki daralmayla beraber ihracatın gidişatından memnunuz. 3 kıtada 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Her geçen gün yeni ülkeler ve müşteriler ilave ediyoruz. Artık ihracatla alakalı alt yapıya sahip bir firmayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?