4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bozuk gıdaya taviz yok

Tüm gıda üretimi, tüketimi ve denetlenmesinde tek yetkili kurum haline getirilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı kontrolörler, işlerini yaparken taviz vermemeleri konusunda uyarıldı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Samsun’da 20-25 Aralık tarihleri arasında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin kontrol ve denetimine yönelik hızlı bir çalışma programı başlatıldı.

Program çerçevesinde, Çankırı, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak ve Bartın illerinde görevli 75 kontrolör ve Samsun’da görevli 50 kontrolörden oluşan 60 ekip Samsun ve ilçelerinde uygulama yapacak.

Uygulama öncesi Samsun Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda kontrolörlere hitabeden Samsun Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir ile Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, bazı uyarılarda bulundu.

Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, "Samsun’da 647 gıda üretim yeri ile 7 bin 500 gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Sizler buraları denetleyeceksiniz. Her türlü sorumluluk artık sizin omuzlarınızda. Hamile kadınlar, küçük çocuklar, yaşlılar, askerler, kalkınmamız için uğraş verenler, kısaca bütün insanlarımızın sağlığından sorumlusunuz. Görevinizi çok iyi yapmalı ve insanlarımızın kötü gıda yemesini engellemelisiniz. Bu konuda kimsenin görevini savsaklamaya, idare etmeye, hoş görmeye hakkı ve lüksü yok. Çünkü bir bozuk gıdayı siz hoş gördüğünüzde o hastalık olarak insanları etkileyecektir. Bunu omuzlayabilir misiniz? Ben sanmıyorum. Bunun bilincinde olarak görevinizi yapın" dedi.

Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci de, denetimler sonrasındaki her türlü müeyyideleri destekleyeceklerine işaret ederek, halk sağlığı hususunda hiç kimsenin taviz vermeye ve inisiyatif kullanmaya hakkı olmadığını vurguladı.

Samsun
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?