2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bu cihaz ağrıları yüzde 70 azaltıyor

Avrupa'da 200 merkezde kullanılan ve vücut ağrılarını yüzde 70 azaltan HILT-High İntensity Laser Terapi cihazı, Türkiye'de ilk defa Samsun'da vatandaşların hizmetine sunuldu.


Türkiye ilk defa ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nce alınan HILT-High İntensity Laser Terapi cihazı, şirket yetkililerince kontrol edildi. ASA Research Centre'nin geliştirmiş olduğu yüksek enerjili lazer cihazını ağrısı olan hastalar üzerinde kullanan şirket yetkilileri, yüzde 70 oranında vücut ağrılarının azalması konusunda başarı kaydetti. ROMATEM yetkililerine bilgi veren ASA Research Centre sorumlusu Dr. Lucio Lagetto, cihaz kullanımını hastalar üzerinde uygulamalı bir şekilde gösterdi.

Hilt-High İntensity Laser Terapi'nin Avrupa'da 25 yılı aşkın ve 200'den fazla merkezde kullanıldığını dile getiren Lagetto, "Cihaz diz, kalça ile omuz kireçlenmeleri, dirsek, el bileği, kıkırdak dokusu harabiyetleri ve iltihaplı eklem hastalıkları yan etkisiz, kısa sürede ve daha az seans süresinde tedavi edilmektedir. 2 binden fazla bilimsel çalışmayla birlikte tedavide doğruluğu, etkinliği kanıtlanmıştır. Bu çalışmalarda non-toksit etkisi ve diğer dokularda zararı olmadığı belirlenmiştir.


Böylelikle tedavide yalnız veya diğer ajanlarla güvenle kullanılıyor" dedi.
ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Genel Müdürü Uzman Dr. Köksal Holoğlu ise, cihazın toplam maliyetinin 35 bin euroya mal olduğunu söyledi. Avrupa'da yaygınlaştırılmış olan önemli bir cihazı Türkiye'de ilk kez Samsun'a getirmekten memnun olduğunu açıklayan Holoğlu, "Hilt Terapi'yi ilk seanstan sonra 4-72 saatte ağrıda yüzde 70'lik bir azalmayı göstermesinden dolayı Samsun halkına kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Yarından itibaren seanslarımız başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşılamadığı
seansların her biri 30 TL'dir. Normali 10 seans olmak üzere 3-5 seansta başarılı elde edilebiliyor" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 21:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?