3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Bu da ağaç kesme tatbikatı

VEZİRKÖPRÜ'DE AĞAÇ KESME TATBİKATI

Samsun Vezirköprü ilçesi Kunduz Yaylası'nda kesim tekniği işçi sağlığı ve standardizasyon tatbikatı yapıldı.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Kunduz Orman İşletme Şefliği'nin 125 Nolu Bölgesi'nde gerçekleşen tatbikata Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Amasya Bölge Müdürlüğü Pazarlama Şube Müdürü Salim Sığırcı, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, kooperatif başkanları ve köylüler katıldı.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, "Bundan 10-15 yıl önce kadar orman işletmeleri tek eldi. Şimdi dünyayla yarışıyoruz. Tek el düşünmeyeceğiz global düşüneceğiz. Bu nedenle özel sektörle yarıştığımızı unutmayacağız. Bunları yaparken de standarttan da taviz vermeyeceğiz. 2010 yılında bizim standardımızı piyasa belirledi. Piyasadaki istekler hangi doğrultudaysa biz o yönde üretim yapmaya çalıştık. 2010 yılını kazasız belasız karlı bir yıl olarak kapattık" dedi.

Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya ise, "Küçük hesaplar peşinde koşmamanız lazım. Gelir düzeyinizi arttıracak her türlü belgeye bilgiye açık olmanız lazım. Bir dolu Avrupa Birliği ile ilgili yapılan projeleri ortaya koyuyoruz. Bir dolu florayı, meyve ormanlarını devreye koymaya çalışıyoruz. Özellikle bu bağlamda çok çalışmalarımız var, orman köylüsünün gelir düzeyini arttırıcı. Sizin muhteşem bir ormanınız bir yeşil deniziniz var. Bizler bilinçli olarak yapılması gerekeni yapmakla mükellefiz.

Sizler de öyle veya böyle uygulamanın sizler yararına olmak olduğunu bilmelisiniz. Yoksa ağaçları gelişi güzel keserek ili kuruş kazanacağım zihniyetiyle zebil edersek iyi değerlendiremezsek Vezirköprü ormanlarına da yazık, Vezirköprü insanına da yazık bize de yazık. Düşündüğümüz mamada kooperatifleşmeyi öldürmüş oluruz. Devletin sermayesine de yazık. Standardizasyon çalışmalarına dikkat edeceğiz. Piyasa neyi gerektiriyorsa o. Hangi emval daha çok para ediyor bunlara mutlak dikkat edeceğiz. Üretim

önceliklerini mutlak belirlememiz lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ormanda çalışırken giyilmesi gereken elbiseler köylülere gösterilerek tanıtımı yapıldı. Tatbikata katılan kooperatif başkanlarını hizmet içi eğitim belgesi verildi. Amasya Bölge Müdürlüğü Pazarlama Şube Müdürü Salim Sığırcı, ağaç kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi aktardı. Daha sonra uygulamalı olarak ağaç kesimi yapıldı.

VEZİRKÖPRÜ'DE AĞAÇ KESME TATBİKATI
VEZİRKÖPRÜ'DE AĞAÇ KESME TATBİKATI
VEZİRKÖPRÜ'DE AĞAÇ KESME TATBİKATI
VEZİRKÖPRÜ'DE AĞAÇ KESME TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 13:26:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?