6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bu da AKP'nin pirinç kuyruğu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şube Müdürlüğü'nün son 10 gün içinde yaklaşık 30 ton pirinç sattığı bildirildi.


Pirinç fiyatlarında yüzde 100'ü bulan artış nedeniyle zor durumda kalan vatandaş, TMO'nun 1.8 YTL'den sattığı pirinçten alabilmek için güneşin altında uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar elişi yaparak ve gazete okuyarak uzun kuyrukta sıranın çabuk gelmesi için vakit geçirdi.

Sıcaktan bulanan vatandaşlar gazete kağıdından yaptıkları şapka ile güneşten korunmaya çalıştı. TMO Samsun Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, daha önce günde ortalama 300 kilo satış yapılırken, pirinç fiyatındaki aşırı artışın ardından bunun günlük 5 tona yükseldiği belirtildi. Pirinç fiyatlarındaki yüzde 100'ü bulan artış nedeniyle sadece son 10 günde 30 ton pirinç satıldığı ifade edildi. Ambarlarda ise pirinçlerin oldukça yeterli olduğuna ve panik yapılmaması gerektiğine dikkat çekildi.


Samsun TMO Pirinç Satış Reyonu önünde emekli vatandaşlar, ucuz pirinç alabilmek için kuyruğa girdi. Kuyruğa giren vatandaşlara kişi başına 5 kiloluk poşetler halinde kilosu 1.8 YTL pirinç veriliyor. Pirinç almak için kuyruğa giren emekli vatandaş Zeki Özdek, kendilerini bu duruma düşürenlerin utanması gerektiğini ve işlerini bırakarak kuyruğa girmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Maaşlarına zam yapılmadığını söyleyen 58 yaşındaki Neriman Özkan, "Maaşımıza yüzde 2 zam yapıldı. Ancak pirinç olmak üzere her şeye zam geldi. Hükümet bu durumdan bizi kurtarsın" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?