6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bu da bayram magandası

Samsun'da yeşil alanlarda kurban kesen bazı vatandaşlar, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında havaya ateş açarak Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim yerlerine giderken, bazıları ise evlerinin önünü veya boş arazileri tercih etti.

İlkadım ilçesindeki hayvan pazarının üst kısmında bulunan boş arazide ilginç görüntüler oluştu. Büyükbaş hayvanını kesen bir vatandaş, belinden çıkardığı tabancayla havaya ateş etti. Çeşitli aralıklarla açılan ateşin ardından tabancayı arkadaşından alan başka bir kurban sahibi, çevresinde onlarca kurban kesen vatandaşa rağmen bayramı ve kestiği kurbanı havaya ateş ederek kutladı. Kutlama amacıyla havaya ateş ettiğini belirten ve isimi vermek istemeyen vatandaş, çevredekilerin tepkisine de neden oldu.

Yasak olmasına rağmen kurbanlarını yeşil alanlarda kesen vatandaşlar, elektrik direklerini kullanmayı da ihmal etmedi. Direklere asılan kurbanlıklar yüzülürken, parçalama ve deri yüzme işlemleri yine boş arazilerde gerçekleştirildi. Kurban sahibi Yaşar Gür, yaptıklarının hata olduğunu bildiklerini ancak çok yoğun ilgi gören kesim yerlerinde geç saatlere sıra verildiği için boş arazileri tercih ettiklerini söyledi.

Bu arada kesim yerlerine çocukların da gelmesi dikkat çekti. Kesilen kurbanlıkları izleyen çocukların bazıları büyüklerine yardım etti. Bazı vatandaşlar ise kesim yerine götürmekte zorluk çektikleri büyükbaş hayvanları minibüslerin arkasına bağladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 15:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?