4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bu da elektronik seçim sandığı

ELEKTRONİK SEÇİM SANDIĞI

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Samsun İlkadım İlçe Başkanı tarafından cep telefonu bağlantısıyla çalışan, özel, kilitli, uydu takibine imkan sağlayan, oy çalınmasının önünü kesecek seçim sandığı geliştirildi.

Elektronik alanında çalışmalar yapan Mustafa Yiğit, HEPAR İlçe Başkanı olduktan sonra seçim sandığı üzerinde yoğunlaştı. Cep telefonu ile uzaktan sinyalle çalışan seçim sandığı, sinyal sandık içerisinde bulunan sim kart aracılığıyla sistemi çalıştırıyor ve merkezi kilit oluşturuyor. Tek bir noktadan talimatla çalıştırılabilen sandığın açılması ise imkansız hale geliyor. Uydudan takip edilme imkanı da sağlayan sandığın çalınması, değiştirilmesi, bulunduğu yerden başka yere taşınması ise anbean takip

edilebiliyor. HEPAR il binasında seçim sandığının tanıtımı yapılırken, Yüksek Seçim Kurulu'na sandığın seçimlerde sisteminin geliştirilerek kullanılması yönünde başvuru yapılacağı belirtildi.

HEPAR Samsun İl Başkan Yardımcısı Vahdettin Karakurt, elektronik seçim sandığının kendi partilerine mensup bir ilçe başkanı tarafından geliştirilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Karakurt, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak sandığın seçimlerde kullanılması için her türlü desteği vereceklerini bildireceklerini kaydetti. İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, sandık içerisinde oluşturduğu mekanizmanın sim kart ile çalıştığını, numara tanıma sistemi olduğu için sadece tek bir yerden sandığın kilitlendikten sonra açılabileceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 17:10:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 22:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?