6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Bu haksız kararı durdurun'

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Tokat ilinin, kapatılması gündemde olan DSİ Sivas Bölge Müdürlüğü'ne bağlanmak istendiği bildirildi.


DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün, Samsun'da elde bulunan az sayıda bölge müdürlülüklerinden biri olduğunu söyleyen Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Erdoğan, bölge müdürlüğünde Samsun'un dışında Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu illerinin bağlı olduğunu dile getirdi. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün, DSİ Genel Müdürlüğü'nün güçlü ve en önemli bölge müdürlüğü olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bizim bölgemiz, Genel Müdürlüğün yaptığı yatırımlarda önemli bir pay sahibidir.

Samsun bölgesini bu kadar güçlü kılan en önemli dinamik, hidroelektrik ve sulama projesi olan Tokat ilinin bu bölgeye bağlı olmasından kaynaklanmaktadır. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü içerisinde önemi ve büyüklüğü nedeniyle Tokat, yapılan bir operasyonla şimdi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nden koparılarak, DSİ Sivas Bölge Müdürlüğü'ne bağlanmak isteniyor. Bunun anlamı DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün en önemli uzvunun bünyesinden koparılmasıdır" dedi.


Samsun DSİ Bölge Müdürlüğü'nün bu kapsamda gücünün zayıflatacağını ve işlevinin azaltılmasının amaçlandığını ileri süren ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Erdoğan, yeni yapılandırmayla kapatılması düşünülen DSİ Sivas Bölge Müdürlüğü'nü güçlendirmek amacıyla böyle bir yol izlendiğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?