5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bu köye pazarlamacı giremez

seyyar satıcıSamsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı 39 hane 340 nüfuslu Aydınlı köyü muhtarı Hasan Aşçı, kapıdan satış yapan pazarlamacıların köye girişini, pazarlama tekniklerini zorladıklarından ve kadınları kandırarak satış yaptıklarından dolayı yasakladı. 

Köyün girişindeki elektrik trafosunun üzerine, "Seyyar satıcı yasak" yazdıran muhtar Hasan Aşçı, "Pazarlamacılar köyümüze geliyor, kadınlarımızı 'ürünümüzü alırsanız çocuğunuzu işe yerleştireceğiz' diye kandırıyorlardı. Kızlarımızın çeyizi için de adi ürünleri çok pahalıya satıyorlardı. Bir de üstüne senet imzalatıp aile düzenimizi bozuyorlardı. Bu nedenle köyümüzde kaç çift boşanma aşamasına geldi" dedi.
Pazarlama tekniklerini zorlayan pazarlamacıların köye girişini engellemek için bütün köylüleri bir araya topladığını ve ortak bir kararla bu kişilerin köye girişini yasakladığını ifade eden Hasan Aşçı, kadınları kandırıp senet imzalatan seyyar satıcılara kapılarını kapattıklarını vurguladı. 

Haklarını ancak yasaklama getirerek koruyabildiklerine dikkat çeken Hasan Aşçı, köylüleri cahil yerine koyanlara da tepki gösterdi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 11:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?