2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bu mu şehide gösterilen ilgi?

Samsun'un Bafra ilçesinde şehitliğe giden bir şehit ailesinin özel halk otobüsünden indirilmesi, "19 Eylül Gaziler Günü" töreninde tepkiye yol açtı.

"Gaziler Günü" sebebiyle Bafra Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, ''Şehit analarının, babalarının gözyaşlarını dindireceğiz" dedikten sonra, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var'ın eşi, şehit Hüseyin Var'ın babası Hızır Var, elindeki şehitlik kartını vekil Ahmet Yeni'ye doğru göstermeye başladı.

Ahmet Yeni konuşmasını tamamladıktan sonra, şehit babası Hızır Var, ''Sayın vekilim, sizlere söyleyecek çok sözümüz var. Bu arife sabahı mezarlığa, şehit oğlunu ziyaret etmek için gelen bir şehit ailesi, özel halk otobüsünden elinde 'şehit kartı' olmasına rağmen indirildi. Bu mu şehide gösterilen ilgi ve alaka?'' dedikten sonra uzaklaştı.

Bu arada, diğer şehit aileleri arasında da tepkiler artmaya başladı. Milletvekili Yeni, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol'un ilgisi ile sakinleşen şehit babası Hızır Var'a probleminin ne olduğunu sordu. Gözyaşları içinde Yeni'nin yanına gelen Hızır Var, ''Bu vatan için kanlarını akıtan şehitlerimizin analarına, babalarına ve ailelerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Bugün biz otobüslere hakkımız olmasına rağmen ücretsiz binemiyoruz. Bu sabah Şehit Erkut Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz, kartı olmasına rağmen halk otobüsünden indirildi" dedi.

Milletvekili Yeni de sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise hemen gerekli talimat verilerek şehit ailelerinin otobüslerden ücretsiz yararlanması için girişimlerde bulunulacağını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 18:11:40
Güncelleme :19 Eylül 2009 Cumartesi 18:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?