2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bu proje işsizlere umut oldu

Samsun'da, "İşsiz Gençlerin Eczane Yardımcı Personeli Eğitimi Projesi"nin Avrupa Birliği (AB) desteğiyle kabul edilmesiyle birlikte işsiz gençlere yeni bir iş fırsatı getirdi.


6. Bölge Samsun Eczacılar Odası ve OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nın geliştirdiği ve İş-Kur'un desteğiyle "İşsiz Gençlere Eczane Yardımcısı Personel Eğitimi Projesi", AB'den onay gördü.
6. Bölge Samsun Eczacılar Odası'nda konu ile ilgili tanıtım toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Oda Başkanı Arman Üney'in yanı sıra İş-Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukci, Balkan Türkleri Konfederasyon Başkan Vekili İzzet Altuntaş, OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Toplantıda konuşan 6. Bölge Samsun Eczacılar Odası Başkanı Arman Üney, projede genel amaçlarının Türkiye'de işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak, özellikle kadınların yeterlidonanıma sahip bir şekilde eğitilerek istihdam edilmesine olanak sağlamak olduğunu söyledi.


Projenin 16-29 yaş arası çoğunluğu bayan 90 işsiz gencin oluşturacağını dile getiren Üney, "Proje tamamlandıktan sonra yetişmiş olan gençlerimizin çalışacakları yerlerde eczaneler olacaktır. Eczane yardımcı personeli olmak isteyen gençler odamıza, üniversiteye veya İş-Kur'a başvurabilirler" dedi.


Bu projeden başarıyla çıkacaklarına inandıklarını dile getiren OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kesim, işsizliğe biraz olsun katkıda bulunacaklarından ötürü mutlu olduklarını, başvuracak olan adayların ise en az lise mezunu olmasının gerektiğini kaydetti.

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na 2 yıllık Eczacı Teknisyenlik Bölümü açmak istediklerini bu yönde çalışmalarının olduğuna dikkat çeken Kesim, "Bunun için teşebbüse geçtik. Türkiye'de bu bölümden yokve yurt dışında ise bu bölümden çok sayıda var. Açılırsa Türkiye'de OMÜ'nün ayrıcalıklı bir üniversite olduğu ortaya çıkacaktır" diye konuştu.


Mart ayı içerisinde başlayacak olan Samsun'da, "İşsiz Gençlerin Eczane Yardımcı Personeli Eğitimi"nin ise aktif iş güç projesinin 12 ay olarak planlandığı belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?