6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Büfeci katil zanlısı ifade değiştirdi

Samsun'da kendisine yardım eden büfeciyi kaldığı çadırda üzerine benzin dökerek çadırla birlikte yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki genç, yargılandığı ilk duruşmada daha önceki ifadesini değiştirerek suçlamaları kabul etmedi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Atakum ilçesinde Akman Büfe'nin sahibi olan 2 çocuk babası Turgut Akman'ı (43), hırsız girmesin diye büfesinin yanına kurduğu çadırda üzerine benzin dökerek çadır ile birlikte yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kemal K. (19), hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Yakalandığında poliste ve savcıda verdiği ifadede suçunu itiraf eden Kemal K., "Ben Samsun Yetiştirme Yurdu'nda kalıyordum.

Ancak, 18 yaşını doldurunca yurttan ayrılmak zorunda kaldım. Bir arkadaşım vasıtasıyla Turgut Akman ile tanıştım. Kalacak yerimin olmadığını söylediğimde bana büfesinin önüne kurduğu çadırda kalabileceğimi söyledi. 2 haftadır, ölen Turgut Akman'ın çadırında yatıp kalkıyordum. Olay akşamı her birlikte içtik. Büfenin kasasında bulunan bozuk paraları bana vererek yakında bulunan bir benzin istasyonunda bütün yaptırmamı istedi. Yola çıkmadan cep telefonunu istedim.

Annemle konuşmak için kendi kartımı taktım. Bana bidon vererek akaryakıt
istasyonundan benzin almamı istedi. Benzini alıp dönerken bir kişinin çadırın etrafında olduğunu gördüm. Beni görüp kaçtı. Çadırın tutuştuğunu gördüm. Çadıra vardığımda çadır alev aldığı için içeri giremedim. Yangında ben de elimden yüzümden yaralandım. Turgut Akman'ı ben öldürmedim" dedi.


Öldürülen Turgut Akman'ın eşi Perihan Akman, katil zanlısı Kemal K.'nın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, şikayetçi olduğunu söyledi. Eşinin çok iyi bir insan olduğunu, garibanlara yardım ettiğini, kendisini öldüren Kemal K.'ya da acıyıp ekmek verdiğini ifade ederek, "Eşim kimsesiz olan çocuklara özellikle yardım ederdi. Merhametli biriydi. Kendisini bu gibi kişilere yardım etmemesi ve zararının dokunacağı konusunda uyarmıştım. Bu insanları yuvadan parasız pulsuz dışarı atan devletten şikayetçiyim" diye konuştu.


Mahkeme Başkanı, zanlıya daha önceki ifadeler ile şimdiki ifadeler arasındaki çelişkiyi sorması üzerine Kemal K., baskı ve korku altında olduğu için böyle bir ifade verdiğini ileri sürdü.


Duruşma, şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.
Cumhuriyet Mahallesi Andan Menderes Bulvarı'nda 21.10.2007 sabahı saat 05.45 sıralarında meydana gelen olayda, Akman Büfe'nin sahibi 2 çocuk babası Turgut Akman (43), büfesinin yanında kaldığı çadırla birlikte yakılarak öldürülmüş olarak bulunmuş, Kemal K. ise yüzünden yandığı için yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?