5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Büfeci katiline 30 yıl hapis

Samsun'da bir büfeciyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve daha önce hapis cezasına çarptırılmasına rağmen yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre tekrar yargılanan şahıs, yine 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Hançerli Mahallesi Atatürk Bulvarı Borsa Sitesi önünde bulunan Anapal Borsa Büfe önünde yaklaşık 19 ay önce meydana gelen olayda, büfe sahibi 5 çocuk babası Kenan Anapal'ı(57) işyerini kapatmak istediği sırada tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Matan E. (47), yeni TCK'ya göre tekrar yargılandı. Daha önce cinayet suçundan 30 yıl hapis, sarhoşluk suçundan da 2 ay hapis cezasına çarptırılan Matan E., bugünkü duruşmada hakimin, "Son sözün nedir?" diye sorması üzerine, "Bana inanmıyorsunuz, ne diyeyim?" diye cevap verdi. 

Mahkeme heyeti, Matan E.'yi adam öldürmek suçundan 30 yıl hapis, sarhoşluk suçundan ise daha önce 2 ay verdiği hapis cezasını yeni TCK' ya göre paraya çevirerek Kabahatler Kanunu'na göre 50 YTL para cezasına çarptırdı. 

Matan E.'nin İstanbul'da işlediği cinayet suçundan 19 yıl infazının bulunduğu ve 2000 yılında çıkan Af Yasası'ndan yararlanarak serbest kaldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 18:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?